Συρανό o Χαραλαμπόπουλος, Ρωξάνη η Δήμητρα Ματσούκα -Σε περιοδεία - iefimerida.gr

Συρανό o Χαραλαμπόπουλος, Ρωξάνη η Δήμητρα Ματσούκα -Σε περιοδεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενσαρκώνει και πάλι τον Συρανό, τον εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα.

Έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή, δεινό ξιφομάχο και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη, μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει.
Η παράσταση ξεκινά περιοδεία με τη Δήμητρα Ματσούκα στο ρόλο της Ρωξάνης.

Μία η φιλοδοξία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου μετά το τέλος και αυτής της σεζόν στο Συρανό. «Όταν βλέπουμε μεγάλη μύτη, να μην λέμε, σαν του Πινόκιο, αλλά σαν του Συρανο» λέει με νόημα.

Έρωτας, αγάπη, αυτοθυσία και η αξία της φιλίας στο προσκήνιο. Επι σκηνής, ξιφασκίες, χορός, μουσική και ένα κείμενο με ισχυρό λόγο.

Συρανό o Χαραλαμπόπουλος, Ρωξάνη η Δήμητρα Ματσούκα -Σε περιοδεία | iefimerida.gr 0

Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας για την καλοκαιρινή περίοδο.
Ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ, ζωντανεύει ξανά σε μια παράσταση που σημείωσε τεράστια επιτυχία με ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα.

Συρανό o Χαραλαμπόπουλος, Ρωξάνη η Δήμητρα Ματσούκα -Σε περιοδεία | iefimerida.gr 1

«Ο ήρωας του έργου ο Συρανό είναι ένας ποιητής αλλά και σπουδαίος ηθοποιός. Μοναδικός στην τέχνη της ποίησης και της υπόκρισης γοητεύει με την ποιητική του μαεστρία που αναβλύζει αβίαστα από μέσα του, γεμάτος πάθος για ζωή και έρωτα» τονίζει ο Βασίλης Κακλέας. «Η εμπειρία του ανεβάσματος του «Συρανό» είναι συναρπαστική» καταλήγει ο σκηνοθέτης.

15 περφόρμερ επι σκηνής, οχι δείγμα του έργου που είδε το κοινό στις Αθηναικές αίθουσες όπου παρουσιάστηκε, αλλά στην ολοκληρωμένη του, πολυδάπανη μορφή.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης
Βιολί επι σκηνής, στις μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, παίζει η Βασιλική Μαζαράκη.

Όπως τονίζει και ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας, ο «Συρανό» είναι ένα έργο γενναιόδωρο, που με την συγγραφική του δεξιοτεχνία αναζωογονεί την επιθυμία για ζωή, για περιπέτεια και για έρωτα, «κάτι που πάντα θα έχουμε ανάγκη για να υπάρξουμε αληθινά».
Η περιοδεία ξεκινά 21 και 22 Ιουνίου απο το Θέατρο Βράχων, το έργο θα παρουσιαστεί σε θέατρα ανά την Ελλάδα για να καταλήξει 10 Σεπτεμβρίου στο Λαύριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ