Οταν ο μακελάρης του Οσλο τηλεφώνησε στην αστυνομία [βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν ο μακελάρης του Οσλο τηλεφώνησε στην αστυνομία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δημοσιότητα δόθηκε το τηλεφώνημα που έκανε ο μακελάρης της Νορβηγίας Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, αμέσως μετά τις μαζικές δολοφονίες που διέπραξε στην αστυνομία. Ο δολοφόνος συστήθηκε ως διοικητής στο πρώτο τηλεφώνημα, το έκλεισε όταν ζήτησαν τον αριθμό του και ξαναπήρε αφού εκτέλεσε δεκάδες εφήβους ακόμη.

Στο πρώτο τηλεφώνημα, ο 32χρονος συστήνεται ως «Διοικητής Αντερς Μπρέιβικ του νορβηγικού αντικομουνιστικού αντιστασιακού κινήματος». Δηλώνει ότι επιθυμεί να παραδοθεί στις Αρχές, αλλά όταν του ζητείται ο αριθμός του κινητού του για επιβεβαίωση, κλείνει.

Ακολουθεί ένα 20λεπτο πυροβολισμών με δεκάδες θύματα, πριν τελικά ο Μπρέιβικ ξαναπάρει, πιθανώς επειδή δεν έχει πλέον άλλους διαθέσιμους στόχους. «Ολοκλήρωσα την επιχείρησή μου ... κατά συνέπεια οπότε θέλω να παραδοθώ», υποστηρίζοντας ότι είναι και μέλος της κοινότητας των Ναϊτών.
Το ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα τέσσερις μήνες μετά τις φονικές εκρήξεις στο κέντρο του Οσλο και το μακελειό στο νησί Ουτόγια, όπου λειτουργούσε κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ