Σας αρέσει η ινδική κουζίνα. Τα καυτερά, αρωματικά, πικάντικα πιάτα της, με τα άπειρα και μοσχοβολιστά μπαχαρικά, τον φρέσκο κόλιαντρο και το λευκό ρύζι μπασμάτι είναι παγκόσμια κληρονομιά!
Εγώ σας προτείνω ένα καυτερό και απλό κοτόπουλο με κάρι, κλασικό στην ινδική κουζίνα.
Υλικά
- 500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 εκατοστά τζίτζερ φρέσκο
- Πολλά μπαχαρικά: κάρι, κίμινο, τσίλι
- 1 γιαούρτι ή 1/2 ποτήρι γάλα καρύδας (σε όλα τα βιολογικά καταστήματα0
- Ελάχιστο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο φρέσκο κόλιανδρο για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους
- Κόψτε τα λαχανικά σε κομμάτια
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο να ροδίσει, σε βαθύ τηγάνι
- Ροδίστε ελαφρά, προσθέστε κρεμμύδι, σκόρδο, τζίτζερ
- Αφήστε τα αρώματα να αναμειχθούν
- Ρίξτε στο τηγάνι όλα τα μπαχαρικά και ροδίστε ελαφρά
- Προσθέστε το γάλα καρύδας, αν δεν έχετε βάλτε ένα απλό γιαούρτι
- Αφήστε να βράσει για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο