24ωρο λουκέτο στη Δημόσια Υγεία -Στους δρόμους γιατροί και νοσηλευτές - iefimerida.gr

24ωρο λουκέτο στη Δημόσια Υγεία -Στους δρόμους γιατροί και νοσηλευτές

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, προνοιακές δομές, ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Διεκδικούν στήριξη του δημόσιου συστήματος, με προσλήψεις και επαρκή χρηματοδότηση, αφού όπως αναφέρουν τα νοσοκομεία υπολειτουργούν και κινδυνεύουν με λουκέτο, αφού δεν υπάρχει ούτε επαρκές προσωπικό, ενώ είναι τερράστια τα προβλήματα με τις ΜΕΘ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δύο βασικές Ομοσπονδίες του κλάδου, δηλαδή εκείνη των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καθώς και των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ).

Από την πλευρά της η ΟΕΝΓΕ ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια για τους νέους γιατρούς και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την εκδίωξη των εργολάβων, την επανασύσταση των οργανικών θέσεων και μόνιμη σταθερή εργασία για όλους και τη δωρεάν Δημόσια Υγεία - Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημόσια υγεία νοσοκομεία Απεργία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ