Κλειστά θα μένουν τα Σαββατοκύριακα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι - iefimerida.gr

Κλειστά θα μένουν τα Σαββατοκύριακα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλειστά αυτό το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Νοεμβρίου, αλλά και κάθε άλλο στη συνέχεια, θα είναι όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Eνωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Αυτό συμβαίνει γιατί με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου δεν προβλέπεται υπερωριακή απασχόληση τα Σαββατοκύριακα.

«Μετά την αδυναμία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και των αρμοδίων υπηρεσιών ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων) να βρουν τρόπο καταβολής της αμοιβής, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, για την πέραν του πενθημέρου εργασία των αρχαιοφυλάκων, είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε άμεσα πενθήμερη εργασία», αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

Ωστόσο, η ΠΕΥΦΑ δηλώνει ότι θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή την υλοποίηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας, για την επίλυση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ