Τι θα γίνει με το δημοψήφισμα και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Τι θα γίνει με το δημοψήφισμα και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύνταγμα και εκλογικός νόμος συνιστούν τις δύο βασικές προτεραιότητες για το Μέγαρο Μαξίμου, στην μετά την πρώτη αξιολόγηση εποχή, με τις ζυμώσεις στα ηγετικά κλιμάκια να είναι έντονες και τον πρωθυπουργό να γίνεται δέκτης εισηγήσεων για πληθώρα θεμάτων.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τηρεί στάση αναμονής και προς στιγμήν αρκείται στο να ακούει με προσοχή τις προτάσεις των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών. Πράγμα που σημαίνει ότι καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, καθώς πηγές με άμεση γνώση διαβεβαιώνουν «ότι ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο των εισηγήσεων».

Η άποψη του πρωθυπουργού πάντως στις κλειστές συσκέψεις που γίνονται, και όπως την μεταφέρουν στο iefimerida.gr καθημερινοί του συνομιλητές, συμπυκνώνεται στη θέση ότι: «η έξοδος από την επιτροπεία θα πρέπει να συνοδευτεί από ένα νέο Σύνταγμα που θα σήμανει και το πέρασμα σε μια νέα εποχή».

Δημοψήφισμα και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Η κυβερνητική εκπρόσωπος πάντως, άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να διενεργηθεί δημοψήφισμα,ώστε οι συνταγματικές αλλαγές να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού.

Όσο για το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, φαίνεται να βρίσκει κατά πληροφορίες του iefimerida.gr απήχηση, καθώς ούτε ο υπουργός εργασίας και Συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος διαφωνεί, ούτε τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

«Όλα αυτά βρίσκονται στη βάση μιας πρώιμης επεξεργασίας», επιμένουν αρμόδιες πηγές προσθέτοντας ότι πρόκειται για πολύ σοβαρά ζητήματα που απαιτούν «πολύ προσοχή».

Στρίβειν δια του εκλογικού νόμου
Τέλος, η κυβέρνηση μετά το «τσουνάμι» μέτρων που έφερε η συμφωνία και με το βλέμμα στα όσα επίκεινται με τα εργασιακά από Φθινόπωρο, θέλει να έχει ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος εντός του καλοκαιριού και ειδικότερα, μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Η κ. Γεροβασίλη, άλλωστε ήταν σαφής ότι επιθυμούν «η συζήτηση του εκλογικού νόμου να γίνει σε ουδέτερο χρόνο και απομακρυσμένο πολύ από εθνικές εκλογές». Στην ίδια κατεύθυνση διαβεβαίωσε ότι «απαιτείται η συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες». Για το λόγο αυτό ανεβάζουν στροφές και τις επόμενες μέρες θα συσταθούν επιτροπές εργασίας και τον εκλογικό νόμο και για τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ