Η 6η δόση «περνάει» από Ολλανδία και Φιλανδία! - iefimerida.gr

Η 6η δόση «περνάει» από Ολλανδία και Φιλανδία!

6η δόση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φιλανδίας σήμερα στο Βερολίνο, βρίσκεται η εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, με την Ολλανδική πλευρά να μην αποκλείει το ενδεχόμενο η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα να διαδραματίσει ενεργότερο ρόλο.

Οι τρεις υπουργοί θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα μετά την γραπτή δέσμευση των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Σχετικά με την υπέρβαση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, σε αντίθεση με τη Γερμανία, η Ολλανδία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο.

Μιλώντας χθες στο κοινοβούλιο της χώρας του ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κεες ντε Γιάγκερ υπογράμμισε ότι «σε μία κρίση δεν επιτρέπεται να αποκλείει κανείς τίποτε εκ προοιμίου».

Ωστόσο ο ολλανδός υπουργός δεν διαπιστώνει διαφορές απόψεων με τη Γερμανία όσον αφορά το ρόλο της ΕΚΤ. «Αναφορικά με την ΕΚΤ, η θέση μας είναι πολύ κοντά στη γερμανική θέση ή σχεδόν ίδια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. ντε Γιάγκερ, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα της Ευρώπης έχει έναν ανεξάρτητο και ουδέτερο ρόλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ