Ποιος τολμά να αντιγράψει; -Με έως και 7 χρόνια φυλάκισης κινδυνεύουν οι μαθητές στην Κίνα - iefimerida.gr

Ποιος τολμά να αντιγράψει; -Με έως και 7 χρόνια φυλάκισης κινδυνεύουν οι μαθητές στην Κίνα

(ΑΠΕ/ EPA/ STR)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφού δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αυτό το επίμονο πρόβλημα με άλλους τρόπους, η κυβέρνηση της Κίνας αποφάσισε τελικά να απειλήσει τους μαθητές με ποινές φυλάκισης, για να μην αντιγράψουν στις εξετάσεις.

Για πρώτη φορά φέτος, όσοι συλληφθούν να προσπαθούν να «κλέψουν», στις εξαιρετικά ανταγωνιστικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κινδυνεύουν με φυλάκιση έως και επτά ετών, ενώ θα τους απαγορευθεί η συμμετοχή σε εθνικού επιπέδου εκπαιδευτικές εξετάσεις για τρία χρόνια.

Το υπουργείο Παιδείας και η αστυνομία επανειλημμένα έχουν καλές τις τοπικές κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν σοβαρά αυτό το πρόβλημα, ενώ έχει ξεκινήσει επιχείρηση για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο των ασύρματων συσκευών που χρησιμοποιούν οι μαθητές για να «κλέψουν», όπως και η «μόδα» να πηγαίνει να γράψει άλλος στη θέση τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις ξεκίνησαν την Τρίτη και μετέχουν 9,4 εκατομμύρια μαθητές, για να εξασφαλίσουν μία από τις περιορισμένες θέσεις στα Πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα εισαγωγικές εξετάσεις φυλάκιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ