Το άλλο «Μουντιάλ»: Για τις χώρες που δεν «υπάρχουν» επίσημα

Οι λάτρεις της «στρογγυλής θεάς» μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του Euro 2016, ενώ έχουν ήδη μπει στο κλίμα με το Copa America που είναι σε εξέλιξη.

Δεν είναι όμως οι μοναδικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις αυτού του μήνα. Υπάρχει και το «άλλο»... Μουντιάλ, το Παγκόσμιο Κύπελλο για τις χώρες που δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα.

Φέτος το κατέκτησε η Αμπχαζία, η περιοχή στον Καύκασο, που για τον υπόλοιπο κόσμο είναι μέρος της Γεωργίας, αλλά έχει διακηρύξει την ανεξαρτησία της από τη δεκαετία του '90. Ελάχιστες χώρες την έχουν αναγνωρίσει, ανάμεσά τους η Ρωσία, η Νικαράγουα, η Βενεζουέλα και τα Ναούρου.

Στον τελικό, η Αμπχαζία κέρδισε με 6-5 την ομάδα του Παντζάμπ, περιοχή της νότιας Ασίας, για να κατακτήσει το τρόπαιο αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τις μη αναγνωρισμένες χώρες.

Η διοργάνωση ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στη Σουηδία, ενώ φέτος στην Αμπχαζία μετείχαν μόνο 12 ομάδες, από τα 35 μέλη της CONIFA, της Συνομοσπονδίας για περιοχές αμφισβητούμενης νομιμότητας.

Σύμφωνα με το Radio Free Europe/Radio Liberty τρίτη ήταν η ομάδα από τα Κατεχόμενα, που κέρδισε την Παντάνια, τον όρο που η Λέγκα του Βορρά πρότεινε ως ονομασία για ένα ανεξάρτητο κράτος της βόρειας Ιταλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ