Ολυμπιονίκης κατέψυξε το σπέρμα του -Θα πάει στο Ρίο και φοβάται για τον ιό Ζίκα - iefimerida.gr

Ολυμπιονίκης κατέψυξε το σπέρμα του -Θα πάει στο Ρίο και φοβάται για τον ιό Ζίκα

(ΑΠΕ/ EPA/ ANTHONY ANEX)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι ο Γκρεγκ Ράδερφορντ είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον τίτλο του «χρυσού» Ολυμπιονίκη του μήκους στη Βραζιλία, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι δεν φοβάται τον ιό Ζίκα.

Το αντίθετο ισχύει, από ότι δείχνουν οι πράξεις του. Γιατί ο Βρετανός πρωταθλητής του μήκους κατέψυξε δείγμα από το σπέρμα του, επειδή φοβάται τον συγκεκριμένο ιό, όπως αποκάλυψε η σύντροφός του.

Η Σούζι Βέριλ, που ήδη έχει χαρίσει στον Ράδερφορντ το πρώτο του παιδί, τον Μίλο, δήλωσε ότι το ζευγάρι προχώρησε σε αυτή τη διαδικασία γιατί θέλει να αποκτήσει κι άλλα παιδιά στο μέλλον και ανησυχούν για τους κινδύνους του ιού Ζίκα, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στα μωρά.

Στο blog της, η Βέριλ έγραψε ότι η ίδια και ο γιος της δεν θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία, για να δουν από κοντά την προσπάθεια του Ράδερφορντ. «Τα νέα για τον ιό Ζίκα δεν βάζουν τέλος στις ανησυχίες μας, για να να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Οταν πάνω από 100 ειδικοί τονίζουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να μεταφερθούν για να μην εξαπλωθεί η ασθένεια, αυτό είναι ένας μεγάλος παράγοντας για να μην πάμε εκεί», έγραψε.

«Επίσης, αποφασίσαμε να καταψύξουμε το σπέρμα του Γκρεγκ. Θα θέλαμε να αποκτήσουμε περισσότερα παιδιά και με την έρευνα να είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, δεν θα ήθελα να βάλω τον εαυτό μου σε μία κατάσταση την οποία θα μπορούσα να αποφύγω», έγραψε η Βέριλ.

Ο Ράδερφορντ είχε κερδίσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο μήκος στο Λονδίνο, το 2012. Εν μέσω ανησυχιών για τον ιό Ζίκα, παρά τις διαβεβαιώσεις των διοργανωτών, κάποιοι αθλητές έχουν ήδη αρχίσει να δηλώνουν ότι θα απέχουν από τους Ολυμπιακούς αγώνες, ή ότι σκέφτονται να πάρουν μία τέτοια απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ