Μη χάσετε αυτή την all time classic μαρμελάδα, με φρούτα εποχής.
Υλικά
- 1 κιλό ώριμα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι
- 900 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τα κεράσια και βγάλτε τα κουκούτσια (με γάντια κουζίνας, βάφουν!)
- Βάλτε τα κεράσια, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε μια βαθιά κατσαρόλα
- Βάλτε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να σιγοβράσει
- Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα ως την άλλη μέρα
- Την επόμενη, βράστε πάλι τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρά για 20 λεπτά
- Αφαιρέστε τον αφρό, μόλις σχηματιστεί
- Οταν το υγρό γίνει παχύ, η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη
- Βάλτε την σε γυάλινα βαζάκια, διατηρείται ένα μήνα στο ψυγείο