Μαρμελάδα κεράσι, εύκολη

Μη χάσετε αυτή την all time classic μαρμελάδα, με φρούτα εποχής.

Υλικά

  • 1 κιλό ώριμα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι
  • 900 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά τα κεράσια και βγάλτε τα κουκούτσια (με γάντια κουζίνας, βάφουν!)
  • Βάλτε τα κεράσια, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε μια βαθιά κατσαρόλα
  • Βάλτε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να σιγοβράσει
  • Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα ως την άλλη μέρα
  • Την επόμενη, βράστε πάλι τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρά για 20 λεπτά
  • Αφαιρέστε τον αφρό, μόλις σχηματιστεί
  • Οταν το υγρό γίνει παχύ, η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη
  • Βάλτε την σε γυάλινα βαζάκια, διατηρείται ένα μήνα στο ψυγείο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μαρμελάδα κεράσι εύκολη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ