Θεσμός: Η Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου - iefimerida.gr

Θεσμός: Η Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μουσική γιορτάζει στον κήπο του Μεγάρου την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 8 το βράδυ.

Θεσμός πλέον η συγκεκριμένη γιορτή, δημιουργήθηκε το 1982 στη Γαλλία και μέσα σε 35 χρόνια, ξεπέρασε τα σύνορα της Ευρώπης αφού γιορτάζεται πλέον σε περισσότερα από 120 κράτη της υφηλίου.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ενώνει και φέτος εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από χιλιάδες εκδηλώσεις που οργανώνονται σε πάνω από 700 πόλεις του κόσμου.

Ανάμεσά τους και η Αθήνα με τον καταπράσινο Κήπο του Μεγάρου να συμμετέχει στους φετινούς εορτασμούς με την καθιερωμένη μεγάλη του συναυλία για μικρούς και μεγάλους.

Το «παρών» στη φετινή Γιορτή της Μουσικής, δίνουν η τσελίστα Χριστίνα Μπαζίλη και ο πιανίστας Θανάσης Αποστολόπουλος, η Παιδική και Νεανική Χορωδία Rosarte, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Αγγελική Τουμπανάκη με τους Buzz Bastardz.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ετοίμασε για την ημέρα ενα πρόγραμμα απολύτως «συντονισμένο» με το χαρούμενο μήνυμα υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού. Η ΚΟΑ επιλέγει να ερμηνεύσει δημοφιλέστατες χορευτικές μελωδίες. Η συναυλία της θα αρχίσει με την Εισαγωγή από «Τα πλάσματα του Προμηθέα», το μοναδικό μπαλέτο που συνέθεσε ο Μπετόβεν το 1801. Θα ακολουθήσουν η σύντομη, συναρπαστική και χορευτική Εισαγωγή από τη διάσημη οπερέτα «Η νυχτερίδα» του Γιόχαν Στράους υιού καθώς και το πασίγνωστο βαλς «Φωνές της άνοιξης» του ίδιου συνθέτη. Το πρόγραμμα θα κλείσει με το «Ιταλικό καπρίτσιο», την περίφημη δηλαδή φαντασία για ορχήστρα που εμπνεύστηκε ο Τσαϊκόφσκι, ύστερα από ένα ταξίδι του στην Ιταλία το 1880.

Μια ανοικτή πρόσκληση με ελεύθερη είσοδο σε μια βραδιά γεμάτη μουσική κάτω από το φως του φεγγαριού.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου
Τρίτη 21 Ιουνίου
, ώρα 8:00 μ.μ.
Συμμετέχουν: Χριστίνα Μπαζίλη (τσέλο) & Θανάσης Αποστολόπουλος (πιάνο)
Παιδική και Νεανική Χορωδία Rosarte
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Αγγελική Τουμπανάκη and the Buzz Bastardz

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ