Η ερωτική επιστολή του Κένεντι στην τελευταία ερωμένη του: Γιατί δεν μου λες «ναι»... - iefimerida.gr

Η ερωτική επιστολή του Κένεντι στην τελευταία ερωμένη του: Γιατί δεν μου λες «ναι»...

Κένεντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου μισό αιώνα μετά το θάνατο, ήρθε στο φως μία ερωτική επιστολή που είχε γράψει χειρόγραφα ο Τζον Κένεντι και είχε στείλει στην ερωμένη του, Μαίρη Πίνσοτ Μέγιερ.

Η ερωτική επιστολή, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, είναι τετρασέλιδη και από τις τελευταίες επιστολές που έγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πριν δολοφονηθεί.

Η ερωτική επιστολή του Κένεντι στην τελευταία ερωμένη του: Γιατί δεν μου λες ναι...   | iefimerida.gr 0

Η συγκεκριμένη επιστολή, μάλιστα, θα δημοπρατηθεί σε λίγες μέρες και αναμένεται να πιάσει μέχρι και την τιμή των 30.000 δολαρίων.

Γραμμένο γύρω στον Οκτώβριο του 1963, ο Κένεντι ζητά από την Mέγιερ να αφήσει την επαρχία για να τον επισκεφτεί:

«Γιατί δεν αφήνεις την επαρχία για να έρθεις να με δεις είτε εδώ, είτε στο Cape την επόμενη εβδομάδα, ή στην Βοστόνη στις 19. Ξέρω πως δεν είναι καλό, είναι παράλογο και μπορεί να μην σου αρέσει -ή μπορεί και όχι- και εμένα θα μ' αρέσει σίγουρα. Λες πως είναι καλό για μένα να μην έχω αυτό που θέλω. Μετά από τόσα χρόνια, θα μπορούσες να μου δώσεις μια πιο ωραία απάντηση. Γιατί δεν μου λες απλά ''ναι''».

Η ερωτική επιστολή του Κένεντι στην τελευταία ερωμένη του: Γιατί δεν μου λες ναι...   | iefimerida.gr 1

Για τη Μέγιερ και τον Κένεντι δεν έχουν γραφτεί πολλά. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Λύκειο και δεν επικοινώνησαν ξανά, μέχρι που ο Κένεντι έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ και μετακόμισε με την Τζάκι κοντά στο σπίτι της. Πληροφορίες ήθελαν την Τζάκι να έχει φιλικές σχέσεις με τη Μαίρη, η οποία όμως επισκεπτόταν τον Λευκό Οίκο όταν η πρώτη Κυρία απουσίαζε. Φωτογραφίες: cliffordshack, You Tube

Η Μέγιερ δολοφονήθηκε έναν χρόνο μετά τον Κένεντι, ενώ η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί μέχρι και σήμερα.

Ποια ήταν η τελευταία ερωμένη του Τζον Κένεντι, Μαίρη Πίνσοτ Μέγιερ
Η Μέγιερ ήταν ζωγράφος και ζούσε στην Ουάσινγκτον. Ήταν μέλος του Σχολείου Καλών Τεχνών της Ουάσινγκτον και είχε παντρευτεί τον υπάλληλο Κόρντ Μέγιερ και κάνανε δύο γιους. Μετά τον χωρισμό τους, η Μέγιερ μετακόμισε στο πατρικό της σπίτι που ήταν η αδελφή της και άρχισε να κάνει παρέα με τον Ρόμπερτ Κένεντι (αδελφό του Τζον) με τον οποίο γνωρίζονταν από το σχολείο. Γρήγορα δεν άργησε να έρθει και η επίσκεψη στον Λευκό οίκο, καθώς και οι κοινές εξορμήσεις οικογένεια Κένεντι-Μέγιερ.

Σε μια συνέντευξη με τον συγγραφέα Πίτερ Τζέρνει, ο δημοσιογράφος και φίλος του Κένεντι, Τσαρλς Μπάρλετ, τόνισε ότι ο Κένεντι έβλεπε την Μαίρη πιο σοβαρά από άλλες γυναίκες. "Ήταν μια επικίνδυνη σχέση. Ο Τζον ήταν ερωτευμένος με τη Μαίρη. Ήταν σίγουρα κολλημένος μαζί της, σε μεγάλο βαθμό. Και μου το είχε πει με κάθε ειλικρίνεια.

Ωστόσο δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ «ύποπτες» φωτογραφίες από το παράνομο ζευγάρι, το μόνο που υπήρχε ήταν διάφορα κουτσομπολιά από δω και εκεί. Μισό αιώνα μετά ωστόσο, η παρακάτω ερωτική επιστολή με τα γράμματα του πρώην Πρόεδρου του ΗΠΑ, έρχεται να επιβεβαιώσει ακόμη μία φήμη για την πολυτάραχη ερωτική του ζωή.

Βίντεο: Ruptly TV, You Tube

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κένεντι δημοπρασία ερωμένη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ