Ο Ερντογάν και ο βασιλιάς της Ιορδανίας στην κηδεία του Μοχάμεντ Αλι -Χιλιάδες αναμένονται στο τελευταίο «αντίο» - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν και ο βασιλιάς της Ιορδανίας στην κηδεία του Μοχάμεντ Αλι -Χιλιάδες αναμένονται στο τελευταίο «αντίο»

(ΑΠΕ/ EPA/ ERIK S. LESSER)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο βασιλιάς της Ιορδανίας προστέθηκαν στους πολιτικούς ηγέτες και τις μεγάλες προσωπικότητες που θα εκφωνήσουν λόγο στην κηδεία του Μοχάμεντ Αλι.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για τις δύο τελετές, με τις οποίες ο κόσμος θα αποχαιρετίσει τον κορυφαίο πυγμάχο όλων των εποχών και μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του προηγούμενου αιώνα.

Την Παρασκευή, στην τελετή που θα γίνει στο Λούισβιλ, θα μιλήσουν εκπρόσωποι διαφόρων θρησκειών, η σύζυγος του Αλι, Λόνι, η κόρη του Μαριούμ Αλι, ο ηθοποιός Μπίλι Κρίσταλ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ και ο Μπιλ Κλίντον, μεταξύ άλλων.

Αν και προσκλήθηκε, ο Δαλάι Λάμα δεν θα καταφέρει να δώσει το παρών στην τελετή. Πρόσκληση έχει λάβει και ο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά ο Λευκός Οίκος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν θα παραβρεθεί.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, θα γίνει μία ισλαμιστική επικήδεια προσευχή, στην οποία μπορούν να παραστούν περίπου 18.000 άνθρωποι, ενώ άλλοι 15.000 μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή της Παρασκευής, ενώ θα μεταδοθεί και μέσω διαδικτύου.

Στη συνέχεια, η σορός του Μοχάμεντ Αλι θα οδηγηθεί μέσα από τους δρόμους του Λούισβιλ, την πόλη στην οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε και άρχισε να ασχολείται με την πυγμαχία, όταν ήταν 12 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοχάμεντ Αλι κηδεία Ταγίπ Ερντογάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ