Μήλα στο τηγάνι

Είναι ένα ραφινάτο πιάτο για να συνοδεύσετε ψητά κρέατα και κοτόπουλο. Ξεφεύγετε οριστικά από τις τηγανητές πατάτες.

Υλικά

  • 2 ως 4 μήλα γκόλντεν και Τριπόλεως (γλυκά και ξινά)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • Λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε οκτώ κομμάτια
  • Εγώ δεν πετάω τη φλούδα, για να μη λιώσουν
  • Πετάξτε την καρδιά και τα κουκούτσια
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο
  • Τοποθετήστε τα μήλα και αφήστε τα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
  • Αν τα μήλα είναι ξινά, προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη, γίνονται καραμελωμένα
  • Το θυμάρι στο σερβίρισμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μήλα τηγάνι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ