Στα Τίρανα ο Κοτζιάς -Μετά τις δηλώσεις ότι οι Ελληνες θεοί και ήρωες είναι «τσάμηδες» - iefimerida.gr

Στα Τίρανα ο Κοτζιάς -Μετά τις δηλώσεις ότι οι Ελληνες θεοί και ήρωες είναι «τσάμηδες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, στα Τίρανα, στη «σκιά» των δηλώσεων του πρωθυπουργού της χώρας περί «τσάμικης» καταγωγής των Ελλήνων θεών και ηρώων.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας των γειτόνων υποδέχθηκε τον Ελληνα ΥΠΕΞ στην κεντρική είσοδο του αλβανικού υπ. Εξωτερικών, απέναντι από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα που διαμαρτύρονταν για το λεγόμενο «τσαμικό ζήτημα».

Όπως ανέφερε στο πρακτορείο Indepentent Balκan News Agency ο Αλβανός ΥΠΕΞ αρκετή ώρα πριν από την άφιξη του κ. Κοτζιά είχε βγει έξω από το υπουργείο προκειμένου να ζητήσει από τους διαδηλωτές, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τσαμικού Κόμματος (PDIU) και αντιπρόεδρο της Βουλής, Σπετίν Ιντρίζι, να αποχωρήσουν, χωρίς όμως να εισακουστεί.

Από το τουίτερ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Μελέτη:

Στα Τίρανα ο Κοτζιάς -Μετά τις δηλώσεις ότι οι Ελληνες θεοί και ήρωες είναι «τσάμηδες» | iefimerida.gr 0

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελληνας αξιωματούχος θα έχει συνάντηση στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι και το βράδυ με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Ωστόσο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο πρόγραμμα του υπουργού προστέθηκε για αύριο το πρωί και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κοτζιας Τίρανα τσάμηδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ