Η Βίκυ Βολιώτη βάφτισε την κόρη της στον Πανάγιο Τάφο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Βίκυ Βολιώτη βάφτισε την κόρη της στον Πανάγιο Τάφο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ημέρα χαράς και απόλυτης ευτυχίας ήταν η περασμένη Δευτέρα για τη γνωστή ηθοποιό Βίκυ Βολιώτη και τον σύζυγό της, Σίμο Σαρκετζή, αφού στο παρεκκλήσι του Παναγίου Τάφου βάφτισαν τη μονάκριβη κόρη τους, Αννα.

Νονοί η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης, οι οποίοι δεν άφησαν στιγμή από τα μάτια τους τη μικρή, που κέρδισε μικρούς και μεγάλους.

Η Βίκυ Βολιώτη βάφτισε την κόρη της στον Πανάγιο Τάφο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το κοριτσάκι κατάγεται από την Αιθιοπία και υιοθετήθηκε από το ζευγάρι ακριβώς πριν από έναν χρόνο, ύστερα από προσπάθεια πολλών μηνών. Οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει λίγο μετά τον γάμο τους, που έγινε στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 2013 και αφού η προσπάθεια του ζευγαριού να υιοθετήσει παιδί στην Ελλάδα προσέκρουσε στα γνωστά χρονοβόρα γραφειοκρατικά προβλήματα. Ετσι έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην Αιθιοπία. Απευθύνθηκαν στη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία και όταν ετοιμάστηκε ο φάκελος από κοινωνικούς λειτουργούς, ταξίδεψαν στην αφρικανική χώρα για να πάρουν το κοριτσάκι.

«Στην Ελλάδα ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλά μωρά για υιοθεσία. Είναι περίπου 40 τον χρόνο και τα ζευγάρια που ψάχνουν για παιδί είναι γύρω στα 450. Γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να υιοθετήσεις μωρό στη χώρα μας. Η Αιθιοπία έχει 6 εκατομμύρια ορφανά και εκεί είναι πολύ πιο εύκολο», δήλωσε η Βίκυ σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Η Βίκυ Βολιώτη βάφτισε την κόρη της στον Πανάγιο Τάφο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η Βίκυ Βολιώτη βάφτισε την κόρη της στον Πανάγιο Τάφο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Η κόρη της Βίκυς είναι ένα αξιολάτρευτο, χαρούμενο κοριτσάκι κι όλοι στην παρέα την αγαπάμε πολύ. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να προσφέρεις μια καινούργια ζωή σε ένα παιδί χωρίς βιολογικούς γονείς», είχε δηλώσει η Σ. Καρύδη.

Αυτή την απόλυτη αγάπη έδωσαν άλλωστε η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης στη βάφτιση της μικρής.

Ανάμεσα στους καλεσμένους και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έπαιξε έναν ιδιαίτερο ρόλο για να ολοκληρωθεί η ευτυχία της Βίκυς Βολιώτη αλλά και άλλων οικογενειών που υιοθέτησαν παιδιά από την Αιθιοπία και οι οποίες εντελώς ξαφνικά αντιμετώπισαν προβλήματα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της υιοθεσίας. Με παρέμβαση του υπουργού και τηρώντας όλες τις νόμιμες διακρατικές διαδικασίες, τα προβλήματα έλαβαν τέλος και οι οικογένειες μπόρεσαν να σφίξουν στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους, κάνοντας πράξη ένα όνειρο ζωής.

Στη βάφτιση παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος (ο οποίος διαχειρίστηκε το θέμα της υιοθεσίας την εποχή που ήταν επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας), η Αννα Νταλάρα, ο Διονύσης Παναγιωτάκης και πολλοί φίλοι και συνεργάτες του ζευγαριού.

(Φωτό αρχείου)

Η Βίκυ Βολιώτη βάφτισε την κόρη της στον Πανάγιο Τάφο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βίκυ Βολιώτη βάφτιση Πανάγιος Τάφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ