Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Κρατικό Νικαίας -Ελλείψεις και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Κρατικό Νικαίας -Ελλείψεις και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, που κάνουν λόγο για τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας.

Όπως καταγγέλλει στο iefimerida.gr ο εκπρόσωπος των γιατρών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας Πάνος Παπανικολάου, «το νοσοκομείο ήταν αδικημένο και πριν από τα μνημόνια. Οι ελλείψεις σε προσωπικό ήταν μεγάλες πάντα. Τώρα έχουν γίνει τραγικές. Χρειαζόμαστε για τις στοιχειώδεις ανάγκες 200 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, 100 άτομα βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό και τραυματιοφορείς και 50 γιατρούς του κλάδου ΕΣΥ».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Κρατικό Νικαίας -Ελλείψεις και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν επίσης ότι υπάρχει έλλειψη και σε φάρμακα και υλικά για να συντηρηθούν υποδομές και μηχανήματα.

«Το 2015 το κονδύλι ήταν 19 εκατομμύρια ευρώ είναι το ένα τρίτο σε σχέση με άλλα νοσοκομεία που έχουν μικρότερη κίνηση από εμάς. Φθάνει ίσα-ίσα για τα αναλώσιμα. Αν χαλάσει κάποια ιατρική συσκευή, δεν υπάρχουν υλικά για να διορθωθεί» τονίζει ο κ. Παπανικολάου.

Δραματική είναι η κατάσταση και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, από τις 11 αίθουσες των ΜΕΘ λειτουργούν οι 7, ενώ τον Ιούλιο αναμένεται να λειτουργήσουν μόνο οι 3.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Κρατικό Νικαίας -Ελλείψεις και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«ΜΕΘ δεν υπάρχει ούτε για δείγμα σε όλη την Αττική» υποστηρίζει ο κ. Παπανικολάου. «Εγώ χειρούργησα μια γυναίκα με εγκεφαλική αιμορραγία και δεν υπήρχε κλίνη στη ΜΕΘ, αναγκαστικά νοσηλεύτηκε σε κανονικό θάλαμο».

Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και σε τραυματιοφορείς προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι

«Δουλεύουμε πάνω από τις δυνατότητές μας. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Υπάρχει κίνδυνος και για τους ασθενείς αλλά και για εμάς» τονίζει στο iefimerida.gr ο νοσηλευτής Γιάννης Τσολάκης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Κρατικό Νικαίας -Ελλείψεις και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας πραγματοποιούν την Τετάρτη 24ωρη απεργία και πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ