ΤΑΙΠΕΔ: Αναζητά νομικό σύμβουλο για τη μαρίνα Αλίμου - iefimerida.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Αναζητά νομικό σύμβουλο για τη μαρίνα Αλίμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή νομικών υπηρεσιών σχετικά με την αξιοποίηση του τουριστικού λιμένα Αλίμου δημοσίευσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η διάρκεια της σύμβασης θα ανέλθει σε 18 μήνες και δύναται, με έγγραφη συμφωνία, να παραταθεί κατ΄ ανώτατο όριο για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στα 70.000 ευρ'ω.

Οπως αναφέρει, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και υλοποίησης της αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων, αναζητά εξειδικευμένο και έμπειρο Νομικό Σύμβουλο, στον οποίο θα ανατεθεί η παροχή νομικής συνδρομής σε κάθε είδους θέματα Ελληνικού και ενωσιακού δικαίου.

Το αντικείμενο των Υπηρεσιών θα περιλαμβάνει ενδεικτικά:

- Μελέτη και επισκόπηση όλων των διαθέσιμων νομικών και λοιπών στοιχείων και εργασιών, που έχουν εκπονηθεί αναφορικά με τους Τουριστικούς Λιμένες στην Ελλάδα, ή και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

- Μελέτη και αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει τους Τουριστικούς Λιμένες/Μαρίνες και υποβολή αιτιολογημένων προτάσεων και εισηγήσεων για ενδεχόμενες αναγκαίες τροποποιήσεις του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για τους σκοπούς του Έργου,

- Μελέτη, αξιολόγηση και εκτίμηση της υφιστάμενης νομικής κατάστασης και του θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου, που διέπει την Μαρίνα Αλίμου και έκφραση γνώμης επί νομικών περιορισμών και βαρών, τυχόν διεκδικήσεων επί εσόδων και απαιτήσεων από τον εν λόγω Τουριστικό Λιμένα,

- Μελέτη, αξιολόγηση και διατύπωση γνώμης επί υφισταμένων και σχετικών με τη Μαρίνα Αλίμου συμβάσεων που έχουν συναφθεί με οποιονδήποτε τρίτο,

- Παροχή γνώμης για το σχεδιασμό, με την ομάδα των συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ, της στρατηγικής του ΤΑΙΠΕΔ και της δομής της επικείμενης αξιοποίησης, περιλαμβανομένης της τελικής επιλογής για την αποκρατικοποίηση δια σύμβασης παραχώρησης του Τουριστικού Λιμένα Αλίμου.

- Νομική Υποστήριξη των υπολοίπων συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ,

- Προετοιμασία και συντονισμός, από κοινού με τους λοιπούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για την υλοποίηση του διαγωνισμού και του Έργου, όπως ενδεικτικά, εφόσον απαιτηθεί σύνταξη έκθεσης νομικού ελέγχου και συνδρομή σε διαδικασία ελέγχου πωλητού (vendor due diligence), προετοιμασία και νομική υποστήριξη κατά τη λειτουργία εικονικής αίθουσας διεξαγωγής νομικού και οικονομικού ελέγχου (virtual data room), προετοιμασία και διεξαγωγή παρουσιάσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, σύνταξη νομικών γνωμοδοτήσεων για τη διαδικασία του διαγωνισμού και την υλοποίηση του έργου και κάθε άλλη ενέργεια ή/και διαδικασία που απαιτείται στο πλαίσιο της διαδικασία υλοποίησης του Έργου. Νομική υποστήριξη για την επίτευξη κάθε εμπορικής συμφωνίας που δύναται να αποφασισθεί και να υλοποιηθεί.

- Σύνταξη των διαγωνιστικών, συμβατικών και άλλων κειμένων και τευχών του διαγωνισμού σχετικά με το Έργο (ενδεικτικά: Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Υποβολή Προσφορών, εκπόνηση του Σχεδίου Σύμβασης Παραχώρησης, κάθε άλλου νομικού κειμένου ή/και σχεδίου διοικητικής ή νομοθετικής πράξης που τυχόν απαιτηθεί για την υλοποίηση της Συναλλαγής).

- Υποστήριξη στη διαδικασία λήψης οποιασδήποτε κρατικής, ευρωπαϊκής ή άλλης εγκρίσεως απαιτούμενης για το Έργο,

- Συνδρομή στην προετοιμασία φακέλου προς το Ελεγκτικό Συνέδριο (εφόσον απαιτείται) για την υλοποίηση της Συναλλαγής,

- Νομική υποστήριξη στις διαπραγματεύσεις με τους υποψηφίους επενδυτές ή/και τρίτα πρόσωπα επί των όρων των συμβατικών κειμένων για την Συναλλαγή και εισήγηση στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων όποτε ζητηθεί

- Συνδρομή και παροχή νομικών συμβουλών στο ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με την πλήρωση τυχόν αιρέσεων για την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, που ενδεχομένως απαιτηθούν,

-Μετάφραση από την ελληνική στην αγγλική γλώσσα διαφόρων εγγράφων, εφόσον απαιτηθεί.

Η διάρκεια της σύμβασης θα ανέλθει σε 18 μήνες και δύναται, με έγγραφη συμφωνία, να παραταθεί κατ΄ ανώτατο όριο για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στα €70.000.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ