Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και μετά εκλογές - iefimerida.gr

Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και μετά εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε χτες στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τους βρέθηκαν οι πρόσφατες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο δύσκολο, αλλά καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας έργο, που έχει μπροστά της η κυβέρνηση Παπαδήμου. Τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει ανάγκη τη στήριξη όλων, ούτως ώστε να ολοκληρώσει το έργο της εφαρμογής των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, πριν η χώρα εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.

Κεντρικός στόχος της νέας κυβέρνηση είναι η διασφάλιση της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου στον πρόεδρο της Ε.Ε..

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης, τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και γενικότερα στην ευρωπαϊκή οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε την ανάγκη άμεσης υιοθέτησης γενναίων αποφάσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αρχής γενομένης από την έκδοση ευρωομολόγων. Τη συγκεκριμένη άποψη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει παγίως (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) και, χθες, επανέφερε ορμητικά στο προσκήνιο της επικαιρότητας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ