100 νεκροί ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης -700 πνιγμοί στη Μεσόγειο σε μια εβδομάδα - iefimerida.gr

100 νεκροί ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης -700 πνιγμοί στη Μεσόγειο σε μια εβδομάδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι σοροί τουλάχιστον 117 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης.

Το θέαμα κόβει την ανάσα. Η παραλία της δυτικής πόλης Ζουάρα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο προσφύγων, γεμάτη με σορούς νεκρών σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου και την μη κυβερνητική οργάνωση Migrant Report.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική.
Δεν είναι σαφές πότε σημειώθηκε το ναυάγιο γιατί τα πτώματα ήταν σε αποσύνθεση και δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί πότε πνίγηκαν.

100 νεκροί ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης -700 πνιγμοί στη Μεσόγειο σε μια εβδομάδα | iefimerida.gr 0

Ο εκπρόσωπος του λιβυκού ναυτικού δήλωσε την ίδια στιγμή πως περισσότεροι από 100 σοροί προσφύγων έχουν περισυλλεγεί στα ανοιχτά της Λιβύης μετά την ανατροπή πλοιαρίου στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) εκφράζει φόβους ότι περισσότεροι από 700 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιβύη νεκροί πρόσφυγες ακτές ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ