Άλλη Αθήνα από τους Αθηναίους φαίνεται να βλέπει ο Πάγκαλος - iefimerida.gr

Άλλη Αθήνα από τους Αθηναίους φαίνεται να βλέπει ο Πάγκαλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικά βλέπει την πορεία των δράσεων για την αναβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος εκτιμά πως οι κάτοικοι θα επιστρέψουν, σύμφωνα με τον σχετικό απολογισμό που εξέδωσε σήμερα.

Μέτρα όπως ο διορισμός 2.085 νέων αστυφυλάκων, αλλά και τα φορολογικά κίνητρα που δίνονται για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των κτηρίων των περιοχών «Γεράνι» και «Κεραμεικός-Μεταξουργείο», εκτιμά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πως θα τονώσουν την περιοχή. Παράλληλα, άλλοι 1.200 ειδικοί φρουροί θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο λεκανοπέδιο

Επιπλέον, εφαρμόζεται ειδικός σχεδιασμός για την καταπολέμηση των κλοπών-ληστειών στις εγκαταστάσεις και τους συρμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ., καθώς και την Β΄ Ζώνη Αστυνόμευσης στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, Κυψέλης, Πατησίων, Κολωνού, Εξαρχείων και Πετραλώνων.

Ο κ. Πάγκαλος θεωρεί ικανοποιητικές τις προσπάθειες που γίνονται για να καταπολεμηθεί το παρεμπόριο, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στα σημεία εισόδου των παράνομων φορτίων. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΥΠΟΙΚ εντάσσει ηλεκτρονικά συστήματα αυτόματης καταγραφής οχημάτων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου των προϊόντων στα Τελωνεία, καθώς και συστήματα X-RAY σταθερής θέσης για έλεγχο αποσκευών και δεμάτων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βλέπει πως είναι ορατή η «απογκετοποίηση» του κέντρου, ειδικότερα μετά το κλείσιμο της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή των Εξαρχείων. «Ο χρήστης αντιμετωπίζεται πλέον ως ασθενής και απευθύνεται στις νέες ειδικές μονάδες στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και ο χρόνος αναμονής για τη λίστα».

Τέλος, δεν σταματά η προσπάθεια μείωσης του αριθμού των λαθρομεταναστών, και πιο συγκεκριμένα 23.000 έχουν απελαθεί, ενώ 1.500 και πλέον, έχουν επιλέξει το πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής. Τα στοιχεία αναφέρονται από 01.01.2010 έως 31.10.2011

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ