Κρήτη: Ψάχνουν χώρο για να φιλοξενήσουν τους μετανάστες που διασώθηκαν από το ναυάγιο - iefimerida.gr

Κρήτη: Ψάχνουν χώρο για να φιλοξενήσουν τους μετανάστες που διασώθηκαν από το ναυάγιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι τοπικές αρχές της Κρήτης για το που θα φιλοξενηθεί το νέο καραβάνι προσφύγων, μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε στα νότια του νησιού.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το neakriti.gr, έχει σημάνει συναγερμός σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ,από το ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας μέχρι την αστυνομία, τον στρατό και τους δήμους της Μεσαράς.

Τον συντονισμό έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας παρόλα αυτά η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει εφησυχάσει και περιμένει να ενημερωθεί από την πολιτική ηγεσία για το που τελικά θα φιλοξενηθούν οι εκατοντάδες μετανάστες.

Ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης μιλώντας στο στο neakriti.gr, τονίσε ότι απο την πλευρά του δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμος χώρος εντός των ορίων του δήμου του που θα μπορεί να ανοίξει και να δεχτεί τόσο κόσμο.

Η επιχείρηση διάσωσης των εκατοντάδων μεταναστών, νότια των Καλών Λιμένων, ξεκίνησε όταν ένα αλιευτικό σκάφος 25 μέτρων εξέπεμψε σήμα κινδύνου τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς άρχισε να βυθίζεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη ναυάγιο χώροι φιλοξενίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ