Πολεμική Αεροπορία: Τα ελληνικά Super Puma δεν θα καθηλωθούν [εικόνα] - iefimerida.gr

Πολεμική Αεροπορία: Τα ελληνικά Super Puma δεν θα καθηλωθούν [εικόνα]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ελληνικά Super Puma δεν ανήκουν στους υπό καθήλωση τύπους, επομένως δεν καθηλώνονται επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας να απαγορεύσει τις πτήσεις ελικοπτέρων Super Puma που ανήκουν στους τύπους H225 LP και AS332 L2, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως δεν καθηλώνονται τα ελληνικά Super Puma.

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αφορούν στην καθήλωση Ελικοπτέρων Super Puma, ανακοινώνει ότι ο τύπος των Ελικοπτέρων Super Puma (AS-332 C1), που ανήκουν στη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν περιλαμβάνεται στους υπό καθήλωση τύπους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) ανακοίνωσε ότι απαγορεύει όλες τις πτήσεις ελικοπτέρων Super Puma της εταιρείας Airbus Helicopters (των τύπων H225 LP και AS332 L2) στην Ευρώπη, μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 29 Απριλίου στη Νορβηγία και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της EASA, η απαγόρευση πτήσεων των Super Puma που ανήκουν στους τύπους H225 LP και AS332 L2 αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους και μέχρι να υπάρχουν νέες πληροφορίες.Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το δυστύχημα αυτό οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε μηχανική βλάβη.

Πολεμική Αεροπορία: Τα ελληνικά Super Puma δεν θα καθηλωθούν [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροπορία ανακοίνωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ