Politico: Η Ελλάδα αρνείται άσυλο σε γκέι Σύρο πρόσφυγα - iefimerida.gr

Politico: Η Ελλάδα αρνείται άσυλο σε γκέι Σύρο πρόσφυγα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το άσυλο σε γκέι Σύρο μετανάστη απέρριψε η Επιτροπή Προσφύγων και τον στέλνει πίσω στην Τουρκία.

Το Politico σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα στέλνει πίσω στην Τουρκία γκέι Σύριο που αιτήθηκε άσυλο» σημειώνει ότι ο μετανάστης από τη Συρία που βρίσκεται στη Λέσβο θα σταλεί πίσω στην Τουρκία μετά την απόρριψη της αίτησης ασύλου, από τις ελληνικές αρχές. Η Επιτροπή Προσφυγών έκρινε ότι ήταν ασφαλές να επιστρέψει ο άνθρωπος στην Τουρκία, επειδή οι ισχυρισμοί του ήταν αναξιόπιστοι, καθώς είχε ζήσει στην Κωνσταντινούπολη πολλά χρόνια.

Υπογραμμίζεται ότι προηγουμένως είχε χορηγηθεί άσυλο στους Σύριους αιτούντες με βάση ότι η Τουρκία δεν ήταν μια ασφαλής χώρα γι 'αυτούς.Ο Σύρος μετανάστης είναι ο πρώτος που απορρίφθηκε η αίτησή του στο πλαίσιο της συμφωνίας της μετανάστευσης ΕΕ-Τουρκίαςαπό τον περασμένο Μάρτιο. Στο ίδιο άρθρο σημειώνεται ότι ΜΚΟ για τους πρόσφυγες θα ξεκινήσει τη διαδικασία προσφυγής κατά της απόφασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Politico Σύρος πρόσφυγας απέλαση γκέι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ