«Βούλιαξε» το Παρίσι -Η νεροποντή φούσκωσε τον Σηκουάνα, πνίγηκε η πόλη [βίντεο] - iefimerida.gr

«Βούλιαξε» το Παρίσι -Η νεροποντή φούσκωσε τον Σηκουάνα, πνίγηκε η πόλη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Γαλλία, το Παρίσι τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού χθες για πλημμύρες, καθώς ο ποταμός Σηκουάνας υπερχείλισε και τα λασπόνερα έχουν κατακλύσει τις παραποτάμιες λεωφόρους της πόλης.

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την χώρα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και πλημμύρες στην περιοχή της κοιλάδας του Λίγηρα και στο νοτιοανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Βούλιαξε» το Παρίσι -Η νεροποντή φούσκωσε τον Σηκουάνα, πνίγηκε η πόλη [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Α10 που συνδέει το Παρίσι με το Μπορντό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο που εκτείνεται βόρεια της Ορλεάνης έχει διακοπεί λόγω των πλημμυρών. Σπίτια, σχολεία και ένας οίκος ευγηρίας εκκενώθηκαν στην πόλη Μονταργκί, σε απόσταση 110 χιλιομέτρων νότια του Παρισιού.

«Βούλιαξε» το Παρίσι -Η νεροποντή φούσκωσε τον Σηκουάνα, πνίγηκε η πόλη [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία γνωστοποίησε ότι η Γαλλία διένυσε τον μήνα Μάιο με τις περισσότερες βροχοπτώσεις από τότε που ξεκίνησε η συγκέντρωση δεδομένων, πριν από 150 χρόνια.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών ανταποκρίθηκαν σε 8.000 τηλεφωνικές κλήσεις για βοήθεια, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Βούλιαξε» το Παρίσι -Η νεροποντή φούσκωσε τον Σηκουάνα, πνίγηκε η πόλη [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Επιπλέον, αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι το ύψος των υδάτων του Σηκουάνα αναμένεται να ξεπεράσει τα 5,60 μέτρα, το ανώτερο επίπεδο, την Παρασκευή, χωρίς να υπερβεί τα 6 μέτρα, κάτι που θα σήμαινε ότι το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο θα πλημμύριζε και πολύ πιο κάτω από το επίπεδο ρεκόρ των 8,60 μέτρων που καταγράφθηκε το 1910.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ /EUROKINISSI

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι Σηκουάνας πλημμύρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ