Ανοιχτά ΜΜΕ: νέα αρχή, τα επόμενα βήματα - iefimerida.gr

Ανοιχτά ΜΜΕ: νέα αρχή, τα επόμενα βήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλα δείχνουν πως η κρίση στο χώρο των Μ.Μ.Ε. κορυφώνεται ενώ οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των δημοσιογραφικών ενώσεων συνεχίζουν να δίνουν μάχες οπισθοφυλακών.

Ως εκ τούτου, η πρωτοβουλία η οποία αναλήφθηκε από δημοσιογράφους -μέλη και μη των ενώσεων- που υποστηρίζουν μια νέα αρχή για το δημοσιογραφικό συνδικαλισμό με ανοιχτά ΜΜΕ, νέες μορφές κινητοποίησης, δημοκρατικές διαδικασίες και αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις, είναι ανάγκη να συνεχισθεί.

Οι υπογραφές στο κείμενο ξεπέρασαν, πλέον, τις 450. Από τούδε και στο εξής η συνυπογραφή του στη σελίδα μας στο Facebook έχει το νόημα της συμμετοχής στη συνέχεια της πρωτοβουλίας μας.

Τη διαχείριση αυτής της συνέχειας θα έχει από σήμερα μια «Προσωρινή Επιτροπή» σε διαρκή –διαδικτυακή- επικοινωνία με όσους και όσες έχουν, ήδη, υπογράψει το κείμενο.

Το επόμενο διάστημα η προσωρινή επιτροπή της πρωτοβουλίας "Ανοιχτά ΜΜΕ -νέα αρχή" θα συζητήσει και θα αποπειραθεί να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση για τον ΕΔΟΕΑΠ, με δεδομένο πως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, παρά τις ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες, αρνούνται πεισματικά και αδιέξοδα το διάλογο.

Επίσης, θα ανοίξει το διάλογο για την αναγέννηση και ουσιαστική επανίδρυση του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού, προσπαθώντας να καταλήξει σε προτάσεις για νέα δομή, νέα Καταστατικά, νέους Κώδικες Δεοντολογίας κ.ο.κ. Προτάσεις οι οποίες θα εντάσσουν, πλέον, στον ενιαίο δημοσιογραφικό συνδικαλισμό όσους σήμερα αποκλείονται απ’ αυτόν λόγω της αρχαϊκής σύζευξης Ταμείου-συνδικάτου, η οποία σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν.

Τέλος, η επιτροπή θα συζητήσει για τα μονιμότερα χαρακτηριστικά και τη φυσιογνωμία της πρωτοβουλίας "Ανοιχτά ΜΜΕ -νέα αρχή" και οι όποιες προτάσεις της θα συζητηθούν σε σύσκεψη το φθινόπωρο όσων έχουν υπογράψει το κείμενο.

Υ.Γ.1 Η Προσωρινή Επιτροπής της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά ΜΜΕ -νέα αρχή» αποτελείται από τους: Σίσσυ Αλωνιστιώτου, Άννυ Βιτσέντζου, Θανάση Γεωργακόπουλο, Πόπη Διαμαντάκου, Ηλία Κανέλλη, Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, Μιχάλη Κυριακίδη, Πάσχο Μανδραβέλη, Κλειώ Νικολάου, Αντώνη Πανούτσο, Πάνο Παπαδόπουλο, Τέτα Παπαδοπούλου, Σήφη Πολυμίλη, Πέτρο Παπασαραντόπουλο, Τάκη Σπηλιόπουλο, Κώστα Τσαούση, Κική Τσιλιγγερίδου, Δημήτρης Χατζηδημητρίου.

Υ.Γ.2 Από σήμερα λειτουργεί και site της πρωτοβουλίας (www.anoixtaMME.com ) ώστε να διευκολυνθεί η συζήτηση για τα θέματα που προαναφέρθηκαν.

Υ.Γ.3 Στους υπογράφοντες εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται –τιμής ένεκεν- και ο Βαγγέλης Καργούδης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή δύο μέρες αφότου υπέγραψε το κείμενο.

Μαθήματα από την απεργία

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ... ώρα για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δημοσιογράφοι μέλη των συνδικαλιστικών μας ενώσεων αλλά-εξαιτίας των αρχαϊκών τους δομών- και μη μέλη, εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για το τοπίο που διαμορφώνεται στο χώρο των Μ.Μ.Ε..

H κρίση αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις, διόγκωσε την ανεργία, κατέστησε προβληματικές τις περισσότερες επιχειρήσεις του κλαδου. Απειλητικά σημάδια εμφανίζονται για την ελευθερία του Τύπου από κυβερνητικές επιλογές αλλά και από συνδικαλιστικές μεθοδεύσεις (βλ. πρόσφατες διαγραφές από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ). Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης καταργεί το ισχύον καθεστώς στο χώρο των Μ.Μ.Ε. χωρίς να το αντικαθιστά από κάτι σαφές και υγιές. Με την άστοχη και αδιέξοδη απεργία της ΠΟΕΣΥ, αντί να πληγεί η υπεύθυνη κυβέρνηση, της δόθηκε χείρα βοηθείας δια της αφωνίας και επλήγησαν τα ίδια τα Μ.Μ.Ε.

Σ’ αυτό το δύσβατο τοπίο είμαστε αναγκασμένοι να πορευθούμε. Τα μαθήματα, όμως, που πήραμε απ’ όλα αυτά υποδεικνύουν πως θα βρούμε διέξοδο μόνο αν γίνει μια νέα αρχή. Σε όλα.

Το τέλος εποχής, όπως σηματοδοτήθηκε και από την απεργία της ΠΟΕΣΥ, δείχνει πως η νέα αρχή πρέπει να ξεκινήσει από το δημοσιογραφικό συνδικαλισμό. Με μια αναγέννηση και επανίδρυσή του μέσα από «συντακτικού τύπου» διαδικασίες, οι οποίες θα οδηγήσουν σε νέο Καταστατικό, νέους Κώδικες Δεοντολογίας, κατάργηση των Πειθαρχικών και όλων των αρχαϊκών δομών. Από τα σωματεία-συντεχνίες με Πειθαρχικά Συμβούλια ρε ρόλο εισαγγελέων-λογοκριτών, ήρθε η ώρα για συνδικάτα με θέσεις και προτάσεις, τα οποία μαζί με τα συμφέροντα των μελών τους θα προασπίζονται την ελευθερία του Τύπου και τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία. Με μέλη και τους δημοσιογράφους στα sites του Internet και όσους, από τις νεώτερες γενιές, δεν είναι, εξαιτίας της αρχαϊκής σύνδεσης ταμείου και συνδικαλιστικού φορέα και εργάζονται με Δ.Π.Υ. και άλλη ασφάλιση. Χωρίς αναχρονιστικούς διαχωρισμούς ανάλογα με το είδος του μέσου. Με ξεχωριστό το συνδικαλισμό των συνταξιούχων.

Νέα αρχή πρέπει να κάνουμε και στις μορφές της κινητοποίησής μας. Ευθύνη και υποχρέωση των δημοσιογράφων είναι να ενημερώνουν και να ελέγχουν την εξουσία και όχι να αυτοφιμώνονται όταν κινητοποιούνται, όπως κάνουν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ τα τελευταία χρόνια. Τα ανοιχτά Μ.Μ.Ε. πρέπει να είναι ο κανόνας (και όχι η εξαίρεση) στις κινητοποιήσεις μας και το όπλο μας για να διεκδικούμε τα εκάστοτε αιτήματά μας.

Νέα αρχή χρειάζεται και στις διαδικασίες μας. Οι αποφάσεις, στα σοβαρά θέματα, πρέπει να συζητούνται από Συνελεύσεις στους χώρους εργασίας κι όχι να λαμβάνονται από αποκομένες γραφειοκρατικές ηγεσίες –πλειοψηφικά συνταξιούχων- συνδικαλιστών. Στα μείζονα πρέπει να διεξάγεται ψηφοφορία με κάλπη επί των διαφορετικών προτάσεων. Στο μέλλον να εισαχθούν επιπρόσθετα και ηλεκτρονικές μορφές συνδικαλιστικής δημοκρατίας.

Νέα αρχή στο δημοσιογραφικό συνδικαλισμό σημαίνει πρωτίστως αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις. Στο ασφαλιστικό η ΠΟΕΣΥ με την απεργία ζητούσε, κατ’ ουσίαν, να μην αλλάξει

τίποτα σε ένα απαρχαιωμένο σύστημα, όταν αλλάζουν όλα για όλους. Άφησε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτό γίνεται ώστε να μην πληρώνουμε εισφορές κάτι που δεν ισχύει αφού εμείς καταβάλλουμε τις δικές μας ενώ το αγγελιόσημο υποκαθιστούσε τις εργοδοτικές εισφορές και την κρατική συμμετοχή.

Η κυβερνητική πρόταση αποτελεί, βέβαια, ένα επικίνδυνο αλαλούμ. Παραμένει ασαφές αν καταργεί το αγγελιόσημο ή αν το καθιστά πόρο των νέων ενιαίων Ταμείων. Ακόμα χειρότερα αφαιρεί το αγγελιόσημο εδώ και τώρα ενώ προβλέπει τη μελλοντική ένταξή μας στα νέα Ταμεία, δηλαδή, μας αφήνει, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και περίθαλψη για ένα σημαντικό διάστημα. Αυτά τα επικίνδυνα στοιχεία δεν αναδεικνύονται όταν ΠΟΕΣΥ & ΕΣΗΕΑ διεκδικούν αποκλειστικά την εξαίρεση από τους γενικούς κανόνες.

Για εμας η εναλλακτική πρόταση πρέπει είναι ένα απλό, διαφανές και υγιές σύστημα και η διασφάλιση μια ομαλής και ήπιας μετάβαση σ’ αυτό. Αν τελικά το αγγελιόσημο καταργηθεί, όπως και φαίνεται, πρέπει να είναι σαφές από τι θα αντικατασταθεί. Και εφόσον αυτό είναι –που πρέπει να είναι- η εργοδοτική εισφορά πρέπει να απαιτηθεί η συναίνεση των εργοδοτών, οι οποίοι δεν μπορούν να παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους. Επίσης, ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να διατηρηθεί, τουλάχιστον, ως αυτόνομο ταμείο Υγείας, με μεταφορά σε αυτόν ενός σημαντικού μέρους των υπαρχόντων αποθεματικών όλων των Ταμείων μας, καθώς και του μέγιστου μέρος του αποθεματικού της ΕΣΗΕΑ.

Αυτά είναι τα μαθήματα απ’ όσα συνέβησαν τελευταία.

Ζούμε μια εποχή καταιγιστικών αλλαγών, ένα τέλος εποχής. Είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε για την προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων μας αλλά και για τη διασφάλιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του Τύπου.

Όμως για να το κάνουμε χρειάζεται μια νέα αρχή. Σε όλα.

Ξεκινώντας από το σπίτι μας.

Υ.Γ. Το κείμενο, οι υπογραφές, η συνέχιση της συλλογής και της συζήτησης, βρίσκονται στη σελίδα του Facebook: https://www.facebook.com/anoixtamme

YΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:

1 Αβράμογλου Ιωσήφ (Liberal.gr)

2 Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος (εφ. Επένδυση)

3 Αγγέλου Γιώργος (coolnews)

4 Αδάμ Αλέξης (splashmagazine,net)

5 Αθανασιάδης Κυριάκος (The Books' Journal, Amagi)

6 Αθανασίου Αθανάσιος (Real News)

7 Αθανασόπουλος Άγγελος (ΤΟ ΒΗΜΑ)

8 Αλεβίζου Έλενα (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

9 Αλεβίζου Έφη (womantoc.gr)

10 Αλεξίου Νάντια (freelancer)

11 Αλεξόπουλος Χάρης (ΕΡΤ)

12 Αλευρά Πέπη (εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτας)

13 Αλωνιστιώτου Σίσσυ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, jaj.gr)

14 Αμανατίδης Βλάσης (περ. Security Manager)

15 Αμανίτης Νίκος (popaganda.gr)

16 Αναγνωστοπούλου Δώρα (ΕΡΤ)

17 Ανανιάδης Νότης (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

18 Αναστασιάδου Δέσποινα

19 Αναστασόπουλος Βασίλης (protothema.gr)

20 Ανδρίτσος Νίκος (ΣΚΑΪ)

21 Ανδριωτάκης Μανώλης (freelancer)

22 Ανέστη Κατερίνα (protagon.gr)

23 Αντωνίου Δώρα (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

24 Αντωνόπουλος Λεωνίδας (ΕΡΤ)

25 Αντωνόπουλος Νικηφόρος (συνταξιούχος)

26 Απόκης Δημήτρης (ΕΡΤ)

27 Αποστολοπούλου Ελένη (συνταξιούχος)

28 Αρβανίτη Ζωή (Thinking People.gr)

29 Αρπλιάς Αλέκος (συνταξιούχος)

30 Αυγέρης Θωμάς (άνεργος)

31 Βαγγελάτος Γιάννης (ΤΟ ΑΡΘΡΟ, toarthro.com)

32 Βαϊμάκης Κώστας (ΣΚΑΪ, CoolNews)

33 Βαλασοπουλος Παντελης (MEGA, Εφ. Συν.)

34 Βαρβιτσιώτη Ελένη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

35 Βασιλάκη Μαριλένα (ΕΡΤ)

36 Βασιλάκος Νίκος (freelancer)

37 Βασιλειάδου Μάρω (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, JAJ)

38 Βασίλης Θοδωρής (gazzetta.gr)

39 Βαστάκη Σοφία

40 Βατόπουλος Νίκος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

41 Βελιδάκης Λουκάς (nooz.gr)

42 Βενιζέλος Βασίλης (Επένδυση, ygeia360.gr)

43 Βίδος Κοσμάς (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ fm)

44 Βίδου Χριστίνα (ΣΚΑΪ 100.3)

45 Βιτσέντζου Άννυ (Κανάλι της Βουλής)

46 Βλαχογιάννης Βίκτωρ (MEGA)

47 Βλαχουτσάκος Παναγιώτης (zougla.gr)

48 Βονόρτας Κώστας (γρ. τύπου ΟΠΑΝ Δημ. Αθην.)

49 Βορίδη Διονυσια (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

50 Βοτζάκης Σήφης (ΕΡΤ / ΕΡΑ ΣΠΟΡ)

51 Βουδούρη Αλεξάνδρα (Αθήνα 9.84)

52 Βουλκίδης Ντην (apokaloipsi.blogspot.gr)

53 Βουργάνα Μαρία (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

54 Βρεττού Κωνσταντίνα

55

Γαβριλάκη Λιάνα (συνταξιούχος / ΕΡΤ)

56

Γαλανάκη Χριστίνα (άνεργη ετεροαπασχολούμενη)

57

Γαλανός Λευτέρης

58

Γεωργακόπουλος Θανάσης (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

59

Γεωργακοπούλου Βένα (Εφ. Συν.)

60

Γεωργακοπούλου Ρούλα (Athens Voice)

61

Γεωργιοπούλου Τόνια (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

62

Γεωργίου Αγγελική (MEGA)

63

Γεωργίου Μαρία (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

64

Γιαννακίδης Κώστας (protagon.gr)

65

Γιαννίρης Δημήτρης (ΣΚΑΪ)

66

Γιαννόπουλος Ανδρέας (Μetropolis)

67

Γιαταγάνας Κώστας (sdna.gr)

68

Γκάτζιος Άκης (εφ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Πελοπονήσου)

69

Γκλεζάκου Κάρυ (άνεργη)

70

Γκόγκας Απόστολος (Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ 99.8, akroama.gr / Βόλος)

71

Γραμμέλη Αφροδίτη (ΤΟ ΒΗΜΑ, downtown, jenny.gr, ΒΗΜΑ fm)

72

Γριπιώτης Μιχάλης

73

Γρουίτσης Χρήστος (εφ. "Δημοκρατική")

74

Δάλλα Άννα (Vita)

75

Δαμιανίδη Άννα (Εφ. Συν.)

76

Δαρειώτη Νανά (Athens Voice)

77

Δελεβέγκος Δημήτρης (Κεφάλαιο, Capital.gr)

78

Δημητριάδης Γιάννης (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

79

Δημητρολόπουλος Περικλής (ΤΑ ΝΕΑ)

80

Δημητρομανωλάκης Γιώργος (mononews.gr)

81

Δημοπούλου Κάτια (άνεργη)

82

Δήμτσα Σοφία (MEGA)

83

Διαμαντάκου Πόπη (συνταξιούχος)

84

Διαμαντή Ευαγγελία (eirinika.gr)

85

Διαμαντής Γιάννης (ΤΟ ΒΗΜΑ)

86

Διαμαντοπούλου Δομίνα (Αθήνα 984)

87

Διομήδους Λένα (συνταξιούχος)

88

Διοσκουρίδης Σταύρος (popaganda.gr)

89

Δόγα Άννα (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

90

Δούκας Προκόπης (ΕΡΤ)

91

Δουλγερίδης Δημήτρης (ΤΑ ΝΕΑ)

92

Δρυμώνας Ηλίας (ΕΡΤ / ΕΡΑ ΣΠΟΡ)

93

Έλληνας Απόστολος (FM-1 96.2 / Λαμία)

94

Επτακοίλη Τασούλα (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

95

Ευαγγελοδήμος Δημήτρης (συνταξιούχος)

96

Ευγενίδης Γιώργος (KoolNews.gr, Η Αξία)

97

Ευθυμίου Γιώργος (ΕΡΤ)

98

Ευσταθιάδης Στάθης (ΒΗΜΑ)

99

Ζαβάκου Ίλια (maga.gr)

100

Ζάρκου Δήμητρα (womenonly.gr)

101

Ζαφόλια Ιουλία (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

102

Ζαχαράτου Σόνια (συνταξιούχος)

103

Ζαχαριάδης Νίκος (Protagon.gr, Athens Voice)

104

Ζαχαριάς Βαγγέλης (Kingsport.gr)

105

Ζερβού Βασιλεία (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

106

Ζήρας Βασίλης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

107

Ζορμπά Νίκη (Κεφάλαιο, Capital.gr)

108

Ζορμπάς Βαγγέλης (ΕΡΤ / ΕΡΑ ΣΠΟΡ)

109

Ζούζια Αφροδίτη (ΕΡΤ)

110

Ζούλας Κωνσταντίνος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

111

Ζουμπουλάκης Γιάννης (ΤΟ ΒΗΜΑ)

112

Ζυγούλης Γιάννης (άνεργος)

113

Ηρειώτου Ματίνα (ΤΑ ΝΕΑ)

114

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης (BHMAgazino)

115

Θεοδωρόπουλος Τάκης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

116

Θέου Κούλα (συνταξιούχος)

117

Θέου Στάμος (γρ.τύπου ΕΟΚ)

118

Θεοφανίδου Ειρήνη (RE+D Magazine, ered.gr)

119

Θεοφανίδου Ξένια (συνταξιούχος)

120

Ιωαννίδης Σάκης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

121

Ιωαννίδης Σταύρος (ΣΚΑΪ)

122

Ιωαννίδου Λένα (Skingurus.gr)

123

Ιωάννου Χάρης (Εφ. Συν)

124

Κακαουνάκη Μαριάννα (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΣΚΑΪ)

125

Καλατζής Μανώλης (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

126

Καλιαγκόπουλος Φώτης (συνταξιούχος)

127

Καλλίτσης Κώστας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

128

Καλοστύπη Μιρέλλα (συνταξιούχος / ΕΡΤ)

129

Καλυβιώτης Α. Ραφαήλ (ΕΣΤΙΑ, market news.gr, antinews.gr)

130

Καλφόπουλος Κώστας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

131

Καμπουράκης Μανώλης (EPSILON TV, aixmi radio)

132

Καμπύλης Τάκης

133

Κάνδιας Στέλιος (ΣΚΑΪ)

134

Κανέλλης Ηλίας (ΤΑ ΝΕΑ)

135

Κανελλόπουλος Θέμης (τηλεόραση Best)

136

Κανούσης Βασίλης

137

Καπερναράκου Κατερίνα (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

138

Καραγιάννη Μαρία (άνεργη)

139

Καραγιάννη Νόνη (Αθήνα 9.84)

140

Καραϊβάζ Γιώργος (ΑΝΤΕΝΝΑ, bloko.gr)

141

Καραϊσκάκη Τασούλα (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

142

Καρακασίδης Στράτος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

143

Καρακώστα Λιλή (εφ. Agrenda, agronews.gr)

144

Καραλής Βαγγέλης

145

Καρανίκας Χάρης

146

Καραουλάνης Θοδωρής (free lancer)

147

©Καργούδης Βαγγέλης (Αθήνα 9.84)

148

Καρζής Φοίβος (Επένδυση)

149

Καριπίδης Ισαάκ (Εφ. Συν., Real fm, ANT1/Λονδίνο)

150

Καρκαγιάννης Κώστας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

151

Καρτάλης Γιάννης (ΤΟ ΒΗΜΑ)

152

Καρύδας Δημήτρης (NOVA)

153

Κασιμάτης Βασίλης (Κρητική Φωνή, τηλ. ΑΡΤ)

154

Κατής Μενέλαος (carandriver.gr)

155

Κατσουνάκη Μαρία (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

156

Κατσώνης Λουκάς ( Foreign Affairs The Hellenic Edition )

157

Καψής Μανόλης (MEGA)

158

Καψής Παντελής

159

Κετσετζόγλου Κωστας (Sport fm, sdna.gr, aek365.com)

160

Κεφαλογιάννης Κώστας (sdna.gr)

161

Κεφαλογιάννης Μιχάλης (MEGA)

162

Κιντή Σοφία (Αττικές Εκδόσεις)

163

Κιούσης Χρήστος (ΕΡΤ)

164

Κόγκα Αλέκα (άνεργη)

165

Κοζάκου Μαρία (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

166

Κοκκόλης Γιώργος (Koolnews.gr)

167

Κολυβάς Αθανάσιος (Ena Channel Καβάλα)

168

Κονδυλόπουλος Νίκος (sofokleousin)

169

Κοντογεωργοπούλου Γιώτα (Τhebest.gr/Πάτρα)

170

Κοντός Χρήστος (ΕΡΤ / ΕΡΑ ΣΠΟΡ)

171

Κορλίρα Aθηνά (Αθήνα 984)

172

Κορομπύλιας Θάνος (εφ. ΑΝΑΤΟΛΗ Κρήτη, Λατώ fm, fonien.gr)

173

Κοσικίδης Κωνσταντίνος (Kingsport.gr)

174

Κοσιώνη Σία (ΣΚΑΪ)

175

Κοτζιά Ελισάβετ (συνταξιούχος)

176

Κοτρωνάκης Στέφανος (ΕΡΤ)

177

Κουκλάκη Δέσποινα (ΒΗΜΑ fm)

178

Κουλουμπής Τάκης (TA ΝΕΑ)

179

Κουναλάκη Ξένια (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

180

Κούρκουλας Άλκης

181

Κουστένη Ματούλα (Εφ. Συν.)

182

Κοχλατζής Βαγγέλης (συνταξιούχος)

183

Κρουστάλλη Δήμητρα (TO BHMA)

184

Κυριακίδης Μιχάλης (metarithmisi.gr)

185

Κυριακόπουλος Κώστας (Athens Voice)

186

Κωβαίος Άγγελος (ΤΟ ΒΗΜΑ)

187

Κωνσταντινίδης Γιώργος (andro.gr)

188

Κωνσταντίνου Ντόρα (συνταξιούχος)

189

Κωστάκης Αργύρης (aixmi.gr)

190

Κωτσάκη Ελπίδα (Α.Π.Ε.)

191

Κωτσάκος Μιχάλης (συνταξιούχος)

192

Λαγός Θανάσης (εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτα)

193

Λαδικού Σάντυ (ΒΗΜΑ της Κω, Ραδιο Πρώτο Κως, TV Αιγαιο Δωδεκανησα, kosvoice.gr)

194

Λακασάς Απόστολος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

195

Λαμπρία Αναστασία (The Greek Report)

196

Λάμψιας Παναγιωτης (ΤΑ ΝΕΑ)

197

Λαμψίδου Ουρανία (συνταξιούχος)

198

Λασκαράκη Γαλάτεια (Marie Claire)

199

Λασκαράκης Γιάννης (εφ. ΓΝΩΜΗ / Αλεξανδρούπολη)

200

Λεκέας Δημήτρης

201

Λέτσα Ματίνα (συνταξιούχος)

202

Λιακόγκονας Βαγγέλης (MEGA, Aixmi.gr, Aixmiradio)

203

Λιαλιούτη Μυρτώ (freelancer)

204

Λιναρδάτου Οντίν

205

Λιοναράκη Μυρσίνη (άνεργη)

206

Λοβέρδος Γιάννης

207

Λοβέρδου Μυρτώ (ΤΟ ΒΗΜΑ)

208

Λοϊζου Κλεάνθης (TV Kosmos Δωδεκανήσου)

209

Λομβαρδέα Κατερίνα (InsideStory.gr)

210

Λούζου Ευγενία (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

211

Λουκάκος Πάνος

212

Λουκάκου Χαρά

213

Μαγγανάρης Δημήτρης (kingsport.gr)

214

Μαγκλίνης Ηλίας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

215

Μαθιόπουλος Γιώργος (MEGA)

216

Μακαρονίδης Κυριάκος (άνεργος)

217

Μακρή Χρύσα

218

Μακρής Ηλίας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

219

Μαλαμάς Θόδωρος (εφ. Δημοκράτης)

220

Μανδαλίδης Γιάννης (in.gr)

221

Μανδραβέλης Βαγγέλης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

222

Μανδραβέλης Πάσχος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

223

Μανιάτης Σωτήρης (Εφ. Συν.)

224

Μαρίνος Κώστας (συνταξιούχος)

225

Μαρίνου Διονυσία (ΤΑ ΝΕΑ)

226

Μαρκόπουλος Δημήτρης (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

227

Μαρκουλίδης Αναστάσιος (Kavala-portal.gr)

228

Μασούρας Χρήστος

229

Μαστροπαύλος Γ. Νίκος (ΤΟ ΒΗΜΑ)

230

Μαυρίδης Θανάσης (liberal.gr)

231

Μαυροειδή Ηρώ (συνταξιούχος)

232

Μεϊμαράκης Μάνος (Παρασκήνιο, paraskinio.gr)

233

Μητρόπουλος Κώστας (ΝΕΑ)

234

Μητσάκος Γιάννης (ΤΑ ΝΕΑ)

235

Μητσός Μιχάλης (ΤΑ ΝΕΑ)

236

Μιχαήλ Μιχάλης (Α.Π.Ε.)

237

Μιχαηλίδης Γιώργος (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, KoolNews.gr)

238

Μιχαηλίδης Χρήστος (protagon.gr)

239

Μιχοπούλου Βασιλική (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

240

Μοσχολιού Τζίνα (Αθήνα 9.84)

241

Μουστάκη Λετίτσια (περ. Αρμονία)

242

Μπακουνάκης Νίκος (ΤΟ ΒΗΜΑ)

243

Μπαλάσκα Αγγελική (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

244

Μπαλγκάς Γιώργος (ΤΑ ΝΕΑ)

245

Μπαντές Βαγγέλης (δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνης)

246

Μπάρκα Φωτεινή

247

Μπέκος Γρηγόρης (ΤΟ ΒΗΜΑ)

248

Μπελιμπασάκης Ανδρέας (BBC)

249

Μπερέκος Βασίλης (Kingsport.gr)

250

Μπεσκένης Βασίλης (ΣΚΑΪ)

251

Μπιλάλη Χρύσα (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

252

Μποζανίνου Τάνια (ΤΟ ΒΗΜΑ)

253

Μπουλούκος Δήμος (MEGA)

254

Μπράμος Γιώργος

255

Μώραλη Βάσω (συνταξιούχος ΕΡΤ)

256

Μωϋσιάδης Λευτέρης (Katerini.news, πρ. γ.γ. Ένωσης Συντακτών επαρχ. τύπου)

257

Νασόπουλος Διονύσης (ΤΑ ΝΕΑ)

258

Νέγκας Γιώργος (HashMag.gr)

259

Νεδος Βασίλης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

260

Νεοφωτίστου Έλενα (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

261

Νεοχωρίτης Γιώργος (Europe 1 / Θεσ/νίκη)

262

Νικολαϊδου Εμμανουέλα (άνεργη, ετεροαπασχολούμενη)

263

Νικολακάκης Βαγγέλης (συνταξιούχος)

264

Νικολάου Κλειώ (MEGA)

265

Νικολάου Μαρία (ΕΡΤ / ΕΡΑ Κομοτηνής)

266

Νταλιάνη Μαρία (Action24)

267

Ντάνη Ιωάννα (άνεργη)

268

Ντεντέ Αμπντουλχαλίμ (Trakya'nύn Sesi, Ξάνθη)

269

Ντζάνης Δημήτρης (Goal News, Sentragoal.gr)

270

Ντούνη Έφη (ΤΟ ΒΗΜΑ)

271

Ξενάκη Κίττυ (ΤΑ ΝΕΑ / Αθήνα 9.84)

272

Οικονομάκου Κατερίνα (insideStory.gr)

273

Οικονομόπουλος Θάνος

274

Οικονόμου Γεωργία (life.gr)

275

Οικονόμου Δημήτρης (ΣΚΑΪ)

276

Ονισένκο Κώστας (freelancer)

277

Παγκάκης Νίκος (ΣΚΑΪ)

278

Παλαιολογος Γιάννης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

279

Παναγιωταρέα Άννα

280

Παναγιωτόπουλος Κώστας (ΕΡΤ)

281

Πανούτσος Αντώνης (ΣΚΑΪ, gazzetta.gr)

282

Πανταζόπουλος Γιάννης (Lifo)

283

Παπαγιαννάκης Γρηγόρης (bluenews.gr)

284

Παπαδάκη Λίνα

285

Παπαδημητροπούλου Ιωάννα (Αθήνα 9.84)

286

Παπαδής Θανάσης (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

287

Παπαδιόχος Κώστας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

288

Παπαδογιάννης Γιάννης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

289

Παπαδόπουλος Aνδρέας (Επένδυση, ρ/σ Παραπολιτικά)

290

Παπαδόπουλος Αρης (Εθνικός Κήρυξ ΝΥ)

291

Παπαδόπουλος Βαγγέλης (άνεργος)

292

Παπαδόπουλος Γιάννης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

293

Παπαδόπουλος Νότης (ΤΟ ΒΗΜΑ)

294

Παπαδόπουλος Παναγιώτης (illioupoligiaolous.gr)

295

Παπαδόπουλος Πάνος (protagon.gr)

296

Παπαδόπουλος Παύλος (ΤΟ ΒΗΜΑ)

297

Παπαδόπουλος Τετράδης Γιώργος (συνταξιούχος)

298

Παπαδοπούλου Μερόπη (περιοδικά ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ)

299

Παπαδοπούλου Τέτα (freelancer)

300

Παπαθανασίου Αγγέλα (FLASH 96.0)

301

Παπαϊωάννου Γιώργος (ΤΟ ΒΗΜΑ)

302

Παπακωνσταντινου Γιώργος (ΑΝΤ1 ΤV)

303

Παπακωνσταντίνου Μιχάλης (freelancer)

304

Παπακώστα Καρολίνα (ΤΑ ΝΕΑ)

305

Παπαλεονάρδου Μάγια (MEGA)

306

Παπαματθαίου Μάρνυ (ΤΟ ΒΗΜΑ)

307

Παπανικολάου Αλέξανδρος (Kingsport.gr)

308

Παπαπαναγιώτου Μπάμπης (BHMA fm)

309

Παπασαραντόπουλος Πέτρος (metarithmisi.gr, amagi)

310

Παπαχρήστος Γιώργος (ΤΑ ΝΕΑ)

311

Παππάς Γιώργος (ΕΡΤ - ΤΑ ΝΕΑ)

312

Παρασκευά Λία (ΣΚΑΪ)

313

Παργινός Γιάννης (ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, paraskhnio.gr)

314

Παυλίδης Χάρης (ΕΣΤΙΑ, Κανάλι1,News247)

315

Παφίλης Δημήτρης (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, newmoney.gr)

316

Πελώνη Αριστοτελία (ΤΑ ΝΕΑ)

317

Περδικάρης Αιμίλιος (ΒΗΜΑ fm)

318

Πετρουλάκης Ανδρέας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

319

Πετσίλας Γιάννης (συνταξιούχος)

320

Πεφάνης Δημήτρης (Insider.gr)

321

Πιέρρος Γιώργος (Action24, zoomnews.gr)

322

Πιτταράς Γιάννης (ΣΚΑΪ)

323

Πλέστης Γεώργιος (συνταξιούχος)

324

Πλιατσιος Παναγιώτης (Top Channel Κοζάνης, Kozanimedia-Alpha TV)

325

Ποδηματά Άννυ

326

Πολιτάκης Δημήτρης (Lifo)

327

Πολίτης Γιάννης (parapolitika.gr)

328

Πολίτης Σεραφείμ (ΤΑ ΝΕΑ)

329

Πολιτοπούλου Μαρλένα

330

Πολύδωρος Γιάννης (Colpogrosso.gr)

331

Πολυμίλης Σήφης (ΤΟ ΒΗΜΑ)

332

Ποντίδα Χάρις (tospirto.net)

333

Πορτοσάλτε Άρης (ΣΚΑΪ)

334

Πουλίδου Χριστίνα

335

Πουλόπουλος Σωτήρης

336

Πούλος Βασίλης (iefimerida.gr)

337

Πρακτικάκης Βαγγέλης (in.gr)

338

Πρετεντέρης Γιάννης (ΤΟ ΒΗΜΑ)

339

Προβατάς Μάκης (ΒΗΜΑ fm)

340

Προβόπουλος Ηλίας (freelancer)

341

Ραβανός Άρης (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ fm)

342

Ραγκούση Πέπη (ΝΕΑ)

343

Ράπτης Χρήστος (iefimerida)

344

Ραψομανίκης Γιάννης (flashnews.gr)

345

Ρεσβάνης Κώστας (συνταξιούχος)

346

Ρηγόπουλος Δημήτρης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

347

Ριζόπουλος Γιάννης (συνταξιούχος)

348

Ριζούλης Δημήτρης (Δημοκρατία)

349

Ρουμελιώτης Χρήστος

350

Σακκάς Γιώργος (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

351

Σακκελαρόπουλος Μένιος (MEGA)

352

Σαμαντάς Τέλης

353

Σαμπράκος Βασίλης

354

Σαραντόπουλος Πραξιτέλης (newsit.gr)

355

Σαράτσης Πάνος (MEGA)

356

Σγόντζος Κωνσταντίνος (Hellas Net Attica TV)

357

Σεϊτανίδης Διαμαντής (politically.gr)

358

Σελλά Όλγα ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, monopoli.gr, amagi.gr)

359

Σεραφείμ Σπύρος (protagon.gr)

360

Σιδέρη Τίνα (freelancer)

361

Σιδέρης Γιάννης (liberal.gr)

362

Σιμοπούλου Τάνια

363

Σίμος Νίκος

364

Σκαμπαρδώνη Μιράντα (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

365

Σκιαδά Ηλιάνα (ΒΗΜΑ fm)

366

Σκουμπουρδής Σακελλάρης (Athens Voice)

367

Σκουτελάκου Σίλεια

368

Σκριβάνος Θοδωρής (ΤΑ ΝΕΑ)

369

Σουρλόπουλος Β. Νίκος (roumlouki.gr)

370

Σοφιανός Γιάννης (Εθνικός Κήρυκας N.Y. - γραφ. Αθ.)

371

Σπανέα Σπυριδούλα (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

372

Σπηλιόπουλος Τάκης

373

Σπυρόπουλος Κώστας

374

Στάγκος Άγγελος

375

Σταματίου Βασίλης (Athens Voice)

376

Σταματούκος Παναγιώτης (συνταξιούχος / ΕΡΤ)

377

Στάμου Δημήτρης

378

Σταύρου Αθανασία (συνταξιούχος / ΕΡΤ)

379

Σταύρου Γιώργος (Koolnews.gr)

380

Σταφυλά Λεονί

381

Στεργίου Λεωνίδας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

382

Στεφανακίδης Βασίλης (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

383

Στεφάνου Γεώργιος (lesvospost.gr)

384

Στούπας Κώστας (Κεφάλαιο, Capital.gr)

385

Συλιγάρδος Κώστας (Creta Ράδιο Κρήτη, flashnews.gr)

386

Συμεωνίδης Ανέστης (ΒΗΜΑ fm)

387

Σχινά Κατερίνα

388

Σώκου Κατερίνα (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΣΚΑΪ)

389

Σώκου Νένα (in.gr)

390

Σωτηρόπουλος Δημήτρης (ΕΡΤ / ΕΡΑ ΣΠΟΡ)

391

Ταραμπίκου Ιωάννα (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

392

Τελίδης Χρήστος (ΈΘΝΟΣ / ΘεΣ/νίκη)

393

Τέλλογλου Τάσος (Star TV, insideSory.gr)

394

Τερζής Γιώργος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

395

Τζαννάκης Στέφανος (ΕΘΝΟΣ)

396

Τζαφέρης Ηλίας (lykavitos.gr)

397

Τόλης Κώστας (Thesalianews.gr / Λάρισα)

398

Τόλιος Άρης (Αθήνα 9.84)

399

Τουλάτου Ίσμα (ΤΟ ΒΗΜΑ)

400

Τρέμη Όλγα

401

Τριανταφύλλη Κική (Protagon.gr / Bostanistas.gr)

402

Τριανταφυλλίδης Δημήτρης (Αθήνα 9.84)

403

Τρίκας Δημήτρης (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

404

Τσαλίδης Δημήτρης (συνταξιούχος)

405

Τσανάκας Χρήστος (άνεργος)

406

Τσαούσης Κώστας ( Πρώτο Θέμα, Metropolis)

407

Τσαραγκλή Κλαίρη (συνταξιούχος / ΕΡΤ)

408

Τσελίκα Νίκη (συνταξιούχος / ΕΡΤ)

409

Τσερεντζούλιας Κώστας (τηλεόραση Best)

410

Τσιλιγγερίδου Κική (TV 100 / Θεσ/νίκη)

411

Τσιματσίδης Γιώργος (άνεργος)

412

Τσιντσίνης Γιώργος (συνταξιούχος / Βόλος)

413

Τσιντσίνης Μιχάλης (ΤΑ ΝΕΑ)

414

Τσιχλιάς Σωκράτης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

415

Τσόλκα Αλεξάνδρα (Φιλελεύθερος Κύπρου, kourdistoportokali, Downotown, ΕTV)

416

Τσούνης Φώντας (Kingbet)

417

Τσώνης Νίκος (ΕΡΤ)

418

Φάκου Αντιγόνη

419

Φαφούτης Κώστας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

420

Φιλιππίδης Νίκος (ΣΚΑΪ)

421

Φλάγκου Σέρτζια (συνταξιούχος)

422

Φλασκή Ελεάνα (kallitheaonline.gr)

423

Φλουδόπουλος Χάρης (Κεφάλαιο, Capital.gr)

424

Φλώρος Γιάννης (ΕΘΝΟΣ)

425

Φραγκογιαννόπουλος Σοφοκλής (εφ. ΠΡΩΤΗ / Ηλεία)

426

Φρατζεσκάκη Χρυσάνθη (ΕΡΤ / ΕΡΑ)

427

Φρεμεντίτης Σπύρος (περιοδικό pronews enetpress.gr)

428

Φύκα Σοφία (ΣΚΑΪ 100,3)

429

Φύκαρης Παντελής (Politischios.gr)

430

Χαλιώτης Φώτης (ionianpress.gr, Cosmos 965)

431

Χαμαλάκη Ασπασία (συνταξιούχος / ΕΡΤ)

432

Χαμαλέλη Κατερίνα (klik.gr)

433

Χαντζής Αντώνης (συνταξιούχος)

434

Χαντζόπουλος Δημήτρης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

435

Χασαπόπουλος Νίκος (ΤΟ ΒΗΜΑ)

436

Χατζή Αλίκη (άνεργη)

437

Χατζηδημητρίου Δημήτρης (Ναυτεμπορική)

438

Χατζηιωαννίδης Παύλος (άνεργος)

439

Χατζηιωάννου Έλενα (Αθήνα 9.84)

440

Χατζηνικολάου Προκόπης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

441

Χατζηπροδρομίδης Λεωνίδας (συνταξιούχος)

442

Χατζής Δημήτρης (άνεργος)

443

Χατζούδης Μανόλης (συνταξιουχος)

444

Χιωτάκης Σωτήρης (δημόσιες σχέσεις)

445

Χονδρόγιαννος Θοδωρής (insideStory.gr)

446

Χούκλη Μαρία (ΑΝΤΕΝΝΑ)

447

Χοχλακάκης Γιάννης (ετ.επικ. Polity)

448

Χρηστάκος Ιωάννης (EPSILON TV, LivenewsTV)

449

Χριστόπουλος Ανδρέας (Molonoti.gr)

450

Χριστόπουλος Παναγιώτης (freelancer)

451

Χριστοφιλέα Σταυρούλα (ΕΡΤ)

452

Χρονοπούλου Κική (συνταξιούχος)

453

Χρυσού Άννα (MEGA)

454 Ψάλλη Δέσποινα (dancepress.gr)

455 Ψυχογιός Δημήτρης (ΤΟ ΒΗΜΑ)

456 Harry van Versendaal (αγγλόφωνη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανοιχτα μμε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ