4 ΕΩΣ 6 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Ερευνα: Γυναίκες οι περισσότερο εθισμένες στα κινητά

Φωτογραφία: pixabay
Φωτογραφία: pixabay

Οτι όλοι αφιερώνουμε αρκετό χρόνο στα κινητά μας τηλέφωνα είναι κάτι το οποίο είναι δεδομένο.

Η πρώτη ακαδημαϊκή έρευνα που μελετά τη ροπή που έχουν τα δυο φύλα ως προς τον εθισμό στα κινητά τους είναι πλέον γεγονός. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι εκείνα που κάνουν την διαφορά δείχνοντας ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που θεωρούνται περισσότερο εθισμένες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Ajou στη Νότια Κορέα και έδειξε ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν το κινητό μεταξύ 4 και 6 ωρών ημερησίως και ότι σαφώς είναι περισσότερο εθισμένες από τους άνδρες.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το ποσοστό των γυναικών που χρησιμοποιεί το κινητό για τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα βρίσκεται στο 52% ενώ οι άντρες βρίσκονται μόλις στο 29.4%.

Ακόμη, το ποσοστό των γυναικών που χρησιμοποιεί το κινητό για 6 ώρες ημερησίως είναι στο 22.9%, ενώ εκείνο των ανδρών είναι μόλις στο 10.8. Η έρευνα είχε δείγμα 1236 φοιτητών από 6 πανεπιστημιακά ιδρύματα της Νότιας Κορέας.

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν το κινητό κυρίως για social media όπως Facebook και Instagram. Ενώ οι άνδρες κοιτάζουν το κινητό τους κυρίως κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, οι γυναίκες το κοιτάζουν ενώ μιλούν με άλλους ή μετακινούνται.

Μια στις πέντε γυναίκες (20.%) απάντησε ότι αισθάνεται παραπάνω αίσθημα ανασφάλειας από το κανονικό, όταν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το smartphone, ενώ το ποσοστό των ανδρών είναι στο 8.9%.

Η χρήση του κινητού για τις γυναίκες δεν είναι απλώς μια ενασχόληση , αλλά ο εθισμός έχει φτάσει σε σημείο που μπορεί να επηρεάσει και την ψυχική τους υγεία, σημειώνει χαρακτηριστικά η έρευνα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.