Τα πανάκριβα ταξίδια του Ομπάμα: Πόσο κοστίζει μία ώρα πτήσης του Air Force One - iefimerida.gr

Τα πανάκριβα ταξίδια του Ομπάμα: Πόσο κοστίζει μία ώρα πτήσης του Air Force One

(ΑΠΕ/ EPA/ KIYOSHI OTA)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι αυτονόητο πως ένας Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς στην οικονομική θέση. Αυτό όμως απέχει πολύ από το κόστος του Air Force One, με το οποίο «πετάει».

Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι χρεώνονται με 206.337 δολάρια για κάθε ώρα πτήσης του διασημότερου αεροσκάφους στον κόσμο, σύμφωνα με έγγραφα του Freedom of Information Act, τα οποία εξασφάλισε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Judicial Watch.

Τα πανάκριβα ταξίδια του Ομπάμα: Πόσο κοστίζει μία ώρα πτήσης του Air Force One | iefimerida.gr 0

Το κόστος κάθε ώρας πτήσης περιλαμβάνει καύσιμα, αναλώσιμα πτήσης και επισκευές, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία. Σύμφωνα με το Business Insider, ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο Αμερικανός πρόεδρος που έχει κάνει τα περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό και μάλιστα με το πιο ακριβό- από άποψη λειτουργικών εξόδων- Air Force One που έχει υπάρξει έως τώρα.

Το εν λόγω αεροσκάφος και το δεύτερο που είναι στη διάθεση του προέδρου θα αντικατασταθούν από δύο Boeing 747-8, τα οποία αναμένεται να είναι στην υπηρεσία του Αμερικανού προέδρου το 2020.

Ενδεικτικό παράδειγμα του κόστους των ταξιδιών του Ομπάμα, στον πίνακα που δημοσίευσε το Business Insider

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Air Force One Μπάρακ Ομπάμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ