Είναι πιάτο που σερβίρουν τα μεγάλα εστιατόρια και μπορεί να μπει και στη δική σας ντελικάτη κουζίνα.
Αν το συνοδεύσετε με λίγη σαλάτα ή ρόκα, προσθέσετε μια μπάλα μοτσαρέλα ή βάλετε και σύκα όταν έρθει η εποχή τους, τότε αποτελεί κυρίως πιάτο!
Υλικά
- 1 πεπόνι ώριμο
- 5 φέτες λεπτές προσιούτο Στρεμμένου ή Πάρμας
- Σαλάτα, ρόκα
- Λίγο ελαιόλαδο
- Πιπέρι και φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
- Καθαρίστε το πεπόνι και κόψτε λεπτές φετούλες
- Τυλίξτε με το προσιούτο
- Τρώγεται σκέτο, με λίγο πιπέρι
- Αν θέλετε προσθέστε σαλάτα και ρυθμίστε αναλόγως τη σάλτσα σας
- Τοποθετήστε φετούλες λεμονιού για food styling
Αν το προσφέρετε μαζί με απεριτίφ στην καλοκαιρινή σας βεράντα, προσθέστε μια μπαλίτσα μοτσαρέλα και μια σταγόνα κόκκινο ξύδι μπαλσάμικο.