Αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας λόγω οικονομικής κρίσης - iefimerida.gr

Αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας λόγω οικονομικής κρίσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρίση, ανεργία και η ανασφάλεια είναι οι βασικές αιτίες της αύξησης των κρουσμάτων σωματικής και ψυχολογικής ενδοοικογενειακής βίας. Ακόμα μία θλιβερή πρωτιά για Ελλάδα μεταξύ οκτώ ευρωπαϊκών κρατών ως προς τη σωματική και την ψυχολογική βία που ασκείται μεταξύ συζύγων.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πολίτες της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, του Βελγίου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας και δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος».

Το 72% των ανδρών και το 70,7% των γυναικών δήλωσαν ότι σε διάστημα ενός έτους υπέστησαν ψυχολογική κακοποίηση τουλάχιστον μία φορά και το 31,7% και 23,4% σωματική επίθεση. Εως έναν βαθμό τα αποτελέσματα φαίνεται ότι επηρεάζονται από την κρίση, ενώ στους θύτες περιλαμβάνονται άτομα όλων των μορφωτικών και οικονομικών επιπέδων. Οι Ελληνες έχουν υψηλότερα ποσοστά στην ελαφρά σωματική επίθεση στην οποία εντάσσεται το να τραβήξει κάποιος απότομα το χέρι του συντρόφου του, να τον σπρώξει, να τον χαστουκίσει.

Στη σοβαρή επίθεση περιλαμβάνονται η απειλή με όπλο, η ρίψη αντικειμένων που μπορεί να τραυματίσουν, το πιάσιμο από τον λαιμό, η κλωτσιά, το χτύπημα σε τοίχο. Με την έννοια της ψυχολογικής κακοποίησης αναφέρονται τα υποτιμητικά σχόλια και οι χαρακτηρισμοί, καταπίεση.

Το εντυπωσιακό που προκύπτει από την έρευνα είναι τα αυξημένα τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας που υφίστανται οι άνδρες, καθώς πέφτουν θύματα ψυχολογικής κακοποίησης. Το πρόβλημα της ανεργίας είναι αυτό που φέρνει τα υποτιμητικά σχόλια στο ισχυρό φύλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ