Κομισιόν: Οι θεσμοί είναι σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές - iefimerida.gr

Κομισιόν: Οι θεσμοί είναι σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανταλλαγή επιστολών αποτελεί μέρος της "συνήθους διαδικασίας", απάντησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σε ερώτηση για την επιστολή του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Οι θεσμοί είναι σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές σε όλες τις βαθμίδες – αυτό συμπεριλαμβάνει και την ανταλλαγή σημειώσεων και επιστολών – πρόκειται για συνήθη διαδικασία», σχολίασε η Μίνα Αντρέεβα που αρνήθηκε να αναφέρει ποια ήταν η απάντηση της Κομισιόν στην επιστολή, ενώ δεν απάντησε και στο εάν υπάρχουν ανοικτά ζητήματα στην τεχνική διαδικασία, που είναι σε εξέλιξη.

Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αν υπάρξει συμφωνία, θα κατατεθούν στη Βουλή και οι «ουρές» των προαπαιτούμενων που απαιτούν οι θεσμοί με στόχο η ΕΚΤ και ο Μ. Ντράγκι να έχουν στη συνεδρίαση του Δ.Σ της κεντρικής τράπεζας μια καθαρή εικόνα ώστε να κάνουν δεκτά εκ νέου τα ελληνικά ομόλογα (waiver).

Οι διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να επέλθει συμφωνία είναι εντατικές. Όπως αναφέρουν πληροφορίες όμως το ΥΠΟΙΚ διαμηνύει στο Μαξίμου ότι το κλίμα τις τελευταίες ώρες «έχει βαρύνει».

Από την πλευρά του Μαξίμου πάντως στέλεχος αναφέρει ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα υπάρξει συμφωνία αφού κανείς δεν επιθυμεί να υπάρξει εμπλοκή στο και πέντε της αξιολόγησης και μετά τη συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα «αγκάθια» που απομένουν μπορεί να παραπεμφθούν για τη δεύτερη αξιολόγηση ή να μείνουν «ανοιχτά» για μερικές ημέρες και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομισιόν ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ