Η ΕΣΕΕ ζητά λύση για τα λιμάνια- Θα στραφούν νομικά κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων - iefimerida.gr

Η ΕΣΕΕ ζητά λύση για τα λιμάνια- Θα στραφούν νομικά κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένδικα μέσα κατά της απεργίας των λιμενεργατών θα στραφεί η ΕΣΕΕ αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, τόνίζοντας ότι ο εμπορικός κόσμος μετά τους οδικούς και σιδηροδρομικούς αποκλεισμούς δεν αντέχει και θαλάσσιους.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης σημειώνει ότι η παρούσα δυσμενής κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στον εμπορικό κόσμο. Η επιλογή του συγκεκριμένου χρόνου, ο οποίος συμπίπτει με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου αλλά και την αυξημένη κίνηση στον κλάδο της κρουαζιέρας, που γεννούν μεγάλες προσδοκίες για οικονομική τόνωση, αλλά και με τη διοργάνωση της μεγαλύτερης διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης των «Ποσειδωνίων 2016», κρίνεται μάλλον λανθασμένη. Σε δήλωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα διαμαρτυρίας των Σωματείων των υπαλλήλων των λιμανιών αλλά και κατανόηση στην αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου και των εργαζόμενων της Χώρας, κρίνεται απαραίτητη η λύση της απεργίας και η έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών για την εξεύρεση μιας έντιμης λύσης.

Αν δεν βρεθεί άμεση λύση, που να ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης της αγοράς, είμαστε διατεθειμένοι ως κοινωνικοί εταίροι που εκπροσωπούμε το μικρομεσαίο εμπόριο και θέλουμε την επιβίωσή του, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά του ακόμη και με τα διαθέσιμα ένδικα μέσα. Οι μικρομεσαίοι έμποροι μετά τους οδικούς και σιδηροδρομικούς αποκλεισμούς είναι βέβαιο ότι δεν αντέχουν και θαλάσσιους αποκλεισμούς.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΕΕ Απεργία λιμάνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ