Ο Σπανούλης έγινε ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της Α1 μπάσκετ - iefimerida.gr

Ο Σπανούλης έγινε ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της Α1 μπάσκετ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βασίλης Σπανούλης ξεπέρασε τον Παναγιώτη Λιαδέλη στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία της Α1 μπάσκετ των ανδρών και πλέον κυνηγά τον Νίκο Χατζή για την πρωτιά.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο Σπανούλης με τους 25 πόντους που σημείωσε πέρασε στην 3η θέση, αφήνοντας στην 4η θέση τον Λιαδέλη ενώ στην 5η θέση ολοκλήρωσε την καριέρα του πλέον ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για τον Σπανούλη

«Η βραδιά ήταν σχεδόν παραμυθένια για τον Βασίλη Σπανούλη. Δεν ήταν μόνο ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι που χάρισε στην ομάδα του τον τίτλο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για το 2016, δεν ήταν μόνο ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής με το νικητήριο τρίποντο 1,9΄΄ πριν το τέλος της 2ης παράτασης. Κατάφερε μέσα από τον σημερινό δραματικό τελικό να γράψει και με έναν ακόμη τρόπο ιστορία, αφού έγινε ο 3ος σκόρερ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος ξεπερνώντας τον Παναγιώτη Λιαδέλη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημειώνοντας 25 πόντους στον σημερινό αγώνα, έφτασε τους 4.830 πόντους στην καριέρα του στο Πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 3η θέση των σκόρερ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφήνοντας πίσω του τον παλαίμαχο γκαρντ των Άρη, ΠΑΟΚ, Μακεδονικού, Ολυμπιακού και Απόλλωνα Carna που στα 13 χρόνια της καριέρας του σημείωσε 4.808 πόντους.

Όσο για τον Δημήτρη Διαμαντίδη με τους 15 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, έφτασε τους 4.552 και είναι 5ος στη σχετική λίστα…

Ο Σπανούλης έγινε ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της Α1 μπάσκετ | iefimerida.gr 0

Οι επόμενοι «στόχοι» του «V-Span»

Έχοντας μπει πλέον στην πρώτη τριάδα των κορυφαίων σκόρερ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ο Βασίλης Σπανούλης εύλογα βλέπει προς την κορυφή αυτής της λίστας. Άλλωστε απέχει μόλις 340 πόντους από τη 2ηθέση της (Άγγελος Κορωνιός 5.170) και 370 από την 1η (Νίκος Χατζής 5.200). Κρίνοντας από το γεγονός ότι ο διεθνής γκαρντ έκλεισε τη φετινή σεζόν με 381 πόντους, είναι πιθανό στην επόμενη σεζόν, να πιάσει και αυτή την κορυφή!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βασίλης Σπανούλης Ολυμπιακός σκόρερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ