Ολοι αγαπούν την τάρτα κερασιού. Δοκιμάστε την χωρίς ζύμη, είναι πολύ πιο ελαφριά και εύκολη.
Υλικά
- 500 γραμμάρια κεράσια
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 300 γραμμάρια γάλα
- 1 κλωνάρι βανίλια
- 175 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 αυγά
Εκτέλεση
- Βάλτε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να βράσει
- Ανοίξτε την βανίλια με ένα μαχαίρι, βγάλτε τα μαύρα σποράκια και προσθέστε τα στην κρέμα που βράζει
- Αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για 30 λεπτά
- Βγάλτε και αφήστε να κρυώσει λίγο
- Ανάψτε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
- Σε μπολ ανακατέψτε τον ανθό αραβοσίτου, το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη
- (Βάζουμε καλαμποκίσιο αλεύρι για να είναι πιο ελαφρύ το γλυκό μας και αέρινο)
- Προσθέστε τα τρία αυγά και χτυπήστε με αυγοδάρτη
- Προσθέστε την κρέμα που έχει κάπως κρυώσει
- Ανακατέψτε καλά
- Βουτυρώστε το ταψάκι και απλώστε λίγη ζάχαρη στον πάτο
- Πλύντε καλά και τοποθετήστε τα κεράσια (με τα κουκούτσια) στον πάτο, να τον καλύψουν εντελώς
- Ρίξτε προσεκτικά από πάνω την κρέμα
- Ψήστε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά το ανώτερο