Τάρτα με κεράσια, χωρίς ζύμη

Ολοι αγαπούν την τάρτα κερασιού. Δοκιμάστε την χωρίς ζύμη, είναι πολύ πιο ελαφριά και εύκολη.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κεράσια
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 300 γραμμάρια γάλα
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 175 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά


Εκτέλεση

  • Βάλτε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να βράσει
  • Ανοίξτε την βανίλια με ένα μαχαίρι, βγάλτε τα μαύρα σποράκια και προσθέστε τα στην κρέμα που βράζει
  • Αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για 30 λεπτά
  • Βγάλτε και αφήστε να κρυώσει λίγο
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
  • Σε μπολ ανακατέψτε τον ανθό αραβοσίτου, το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη
  • (Βάζουμε καλαμποκίσιο αλεύρι για να είναι πιο ελαφρύ το γλυκό μας και αέρινο)
  • Προσθέστε τα τρία αυγά και χτυπήστε με αυγοδάρτη
  • Προσθέστε την κρέμα που έχει κάπως κρυώσει
  • Ανακατέψτε καλά
  • Βουτυρώστε το ταψάκι και απλώστε λίγη ζάχαρη στον πάτο
  • Πλύντε καλά και τοποθετήστε τα κεράσια (με τα κουκούτσια) στον πάτο, να τον καλύψουν εντελώς
  • Ρίξτε προσεκτικά από πάνω την κρέμα
  • Ψήστε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά το ανώτερο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τάρτα κεράσια χωρίς ζύμη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ