Ξεκίνησαν τα φιλικά ενόψει EURO 2016 - Ηττα για τη Γερμανία, νίκες για Ιταλία και Ισπανία [βίντεο] - iefimerida.gr

Ξεκίνησαν τα φιλικά ενόψει EURO 2016 - Ηττα για τη Γερμανία, νίκες για Ιταλία και Ισπανία [βίντεο]

Πηγή:Youtube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ρυθμούς προετοιμασίας έχουν μπει από τα τέλη της περασμένης εβδομάδες όλες οι εθνικές ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ενώ οι τελευταίοι παίκτες θα ενσωματωθούν σήμερα στις αποστολές.

Τα πρώτα φιλικά έδωσαν ένα πρώτο δείγμα στους προπονητές, οι οποίοι καλούνται την 1η Ιουνίου να δηλώσουν τους 23 ποδοσφαιριστές που θα πάρουν στην αποστολή για τα γήπεδα της Γαλλίας. Στο πλαίσιο των δοκιμών, δεν ήταν λίγα τα φιλικά που διεξήχθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το Βέλγιο πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στην Ελβετία παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τέρμα του Τζεμαλί στο 31'. Τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Λουκάκου ενώ στο 83' ο Ντε Μπρούινε χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς.

Η Πορτογαλία έστω και χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη συνθεσή της, επικράτησε 3-0 της Νορβηγίας έχοντας καλύτερο παίκτη τον Κουαρέσμα, ο οποίος άνοιξε και το σκορ με ένα υπέροχο τέρμα στο 13'. Ενα απευθείας χτύπημα φάουλ του Ράφαελ στο 65' και ένα κοντινό πλασέ του Έντερ στο 71' διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Η Ιταλία του Αντόνιο Κόντε επικράτησε 1-0 της Σκωτίας δημιουργώντας παράλληλα πολλές ευκαιρίες για γκολ. Καλύτερος παίκτης για την «Σκουάντρα Ατζούρα» ήταν ο Τζακερίνι ενώ σκόρερ χρίστηκε ο Γκρατσιάνο Πελέ στο 57ο λεπτό.

Η Ισπανία επικράτησε 3-1 της Βοσνίας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νολίτο. Ο άσος της Θέλτα σημείωσε δύο γκολ στο 11' και στο 18' ενώ ο Πέδρο στις καθυστερήσεις του αγώνα, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Για τους Βόσνιους είχε μειώσει στο 30' ο Σπάχιτς.

Με αρκετές αλλαγές αγωνίστηκε η Γερμανία, αφού ο Γιόακιμ Λεβ θέλησε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που διεκδικούν μια θέση στην αποστολή. Η Σλοβακία το εκμεταλλεύτηκε και ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 από το 13' λεπτό με το πέναλτι του Μάριο Γκόμεζ. Ο Χάμσικ με υπέροχο σουτ στο 41' και ο Ντούρις στο 44' έδωσαν προβάδισμα στους Σλοβάκους ενώ τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Κούτσκα στο 52'.

Η Αλβανία επέλεξε μια μη ευρωπαϊκή ομάδα πρώτο αντίπαλο σε μια σειρά φιλικών. Επικράτησε του Κατάρ με σκορ 3-1 με τέρματα των Αγέτι στο 23', Λενγιανί στο 40' και Σαντίκου στο 48'.

Εντυπωσιακό παιχνίδι διεξήχθη ανάμεσα σε Ρουμανία και Ουκρανία με το τελικό 4-3 υπέρ των Ουκρανών. Αξίζει να σημειωθεί πως οι νικητές σημείωσαν τα τέσσερα γκολ σε διάστημα 16 αγωνιστικών λεπτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ