Ιδού η νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά - iefimerida.gr

Ιδού η νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Η νέα λίστα θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2011 για τις ασφαλιστικές εισφορές Νοεμβρίου που θα καταβληθούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Με βάση τη νέα λίστα, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά θα υπάγονται περίπου 365.000 εργαζόμενοι, τη στιγμή που στο παλαιό καθεστώς υπαγόταν 531.000 εργαζόμενοι.

Παράλληλα, εντάσσονται νέες κατηγορίες εργαζομένων, όπως το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι στους βιολογικούς καθαρισμούς, οι αγρεργάτες που απασχολούνται θα θερμοκήπια και στους ψεκασμούς, οι εργάτες αλιείας, οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι και τεχνίτες, οι τεχνικοί τηλεόρασης που εργάζονται με φορητές κάμερες.

Στις εξαιρέσεις περιλαμβάνονται:

1. Το διοικητικό προσωπικό (υπάλληλοι γραφείων, επιστάτες, φύλακες, θυρωροί κλπ.)

2. Πωλητές στο λιανικό εμπόριο και στο χονδρεμπόριο

3. Ζαχαροπλάστες

4. Εισπράκτορες λεωφορείων, επιστάτες, σταθμάρχες κλπ.

5. Οδηγοί μικρών φορτηγών ως βοηθοί

6. Καμαριέρες

7. Κομμωτές – κομμώτριες, κουρείς

8. Ταμίες πολυδυναμικού super market

9. Οδηγοί ταξί εκτός Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης

10. Προσωπικό καθαριότητας σε γραφεία διοίκησης δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων που έχουν μόνιμη εργασία στο δημόσιο και τους οργανισμούς

11. Συντηρητές κτιρίων

Από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνεται ότι όπως δεσμεύτηκε ο κ. Κουτρουμάνης στις συναντήσεις του με τους Κοινωνικούς Φορείς, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα έχουν επεξεργαστεί το σχέδιο με στόχο να κατατεθεί ρύθμιση για την ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου και της επαγγελματικής ασθένειας.

Διαβάστε όλη τη λίστα εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ