Τι έπαθε ο γάλλος υπουργός Εμανουέλ Μακρόν όταν βγήκε στο δρόμο να συναντήσει πολίτες [εικόνες+βίντεο] - iefimerida.gr

Τι έπαθε ο γάλλος υπουργός Εμανουέλ Μακρόν όταν βγήκε στο δρόμο να συναντήσει πολίτες [εικόνες+βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για τον γάλλο υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Ολάντ και πρώην τραπεζίτη, ο οποίος ίδρυσε ένα νέο πολιτικό φορέα και πιθανόν να είναι υποψήφιος για την γαλλική προεδρία το 2017.

Ο 38χρονος πρώην τραπεζίτης του ομίλου Ρότσιλντ προανήγγειλε ότι ο πολιτικός του φορέας θα υπερβαίνει τη διαχωριστική γραμμή Δεξιάς-Αριστεράς. Το νέο κόμμα ονομάζεται En Marche!, τίτλος που θα μπορούσε να μεταφραστεί «Μπροστά» ή «Σε Κίνηση», ενώ τα αρχικά του παραπέμπουν στο ονοματεπώνυμο του φιλόδοξου υπουργού.

Τι έπαθε ο γάλλος υπουργός Εμανουέλ Μακρόν όταν βγήκε στο δρόμο να συναντήσει πολίτες [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 0

Χωρίς να έχει εκλεγεί ποτέ σε πολιτικό αξίωμα, ο Μακρόν επελέγη για τη θέση του υπουργού Οικονομικών από τον σοσιαλιστή πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, για να αναδειχθεί σύντομα στον κατεξοχήν οπαδό των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων στους κόλπους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.
Ο Μακρόν αποφάσισε εν μέσω απεργιών και διαδηλώσεων στη Γαλλία για τον νέο σκληρό εργατικό νόμο να βγάλει 12.000 εθελοντές του κόμματός του σε πέντε γαλλικές πόλεις, οι οποίοι συνομιλούσαν με τους πολίτες και μοίραζαν μπλουζάκια.

Τι έπαθε ο γάλλος υπουργός Εμανουέλ Μακρόν όταν βγήκε στο δρόμο να συναντήσει πολίτες [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 1
Τι έπαθε ο γάλλος υπουργός Εμανουέλ Μακρόν όταν βγήκε στο δρόμο να συναντήσει πολίτες [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 2
Τι έπαθε ο γάλλος υπουργός Εμανουέλ Μακρόν όταν βγήκε στο δρόμο να συναντήσει πολίτες [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 3


Ο ίδιος ο Μακρόν αποφάσισε να ξεκινήσει από την περιοχή της Μασσαλίας μια γνωριμία με τους Γάλλους πολίτες και να πάει πόρτα πόρτα στις γειτονιές. Εκεί συνέβη και ο παρακάτω διάλογος που έγινε πρωτοσέλιδο στη Γαλλία, το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο Μακρόν βρίσκεται κάποια στιγμή αντιμέτωπος με δύο απεργούς στην περιοχή της Μασσαλίας και γίνεται η εξής σκηνή:

Τι έπαθε ο γάλλος υπουργός Εμανουέλ Μακρόν όταν βγήκε στο δρόμο να συναντήσει πολίτες [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 4

Δύο άντρες σταματούν τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας και του κάνουν επίθεση για τον αντιεργατικό νόμο που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνησή του και προκαλεί απεργίες σε όλη τη χώρα. Ο διάλογος είναι έντονος, γίνεται μπροστά στις κάμερες και διαρκεί δύο λεπτά.
«Ακούστε εγώ δεν δέχομαι μαθήματα. Αν δεν θέλετε να είναι μπλοκαρισμένη η Γαλλία, τότε σταματήστε να την μπλοκάρετε» λέει ο υπουργός.
«Όχι, αυτό που μπλοκάρει τη Γαλλία είναι ο 49.3 κύριε Μακρόν», του απαντάει ο άντρας, εννοώντας ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τον νόμο 49.3 για να περάσει τον αντιεργατικό νόμο χωρίς ψηφοφορία στη βουλή.
«Εσείς, με τα λεφτά σας αγοράζετε κοστούμια» ακούγεται ο ένας από τους άντρες να λέει στον Μακρόν που απαντάει, εμφανώς εκνευρισμένος.
«Δεν θα με φοβίσετε με το μπλουζάκι σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αγοράσει κάποιος ένα κοστούμι είναι να δουλέψει». Και ο απεργός του απαντά:
«Μα, εγώ ονειρεύομαι να δουλέψω κύριε Μακρόν».
«Εγώ είδα εδώ νέους που έχουν όρεξη για δουλειά, που έχουν όρεξη να πετύχουν» συνεχίζει εκνευρισμένος ο Μακρόν και ο απεργός απαντά:
«Ολοι οι άνεργοι θέλουν να δουλέψουν κύριε Μακρόν!».

Δείτε τη σκηνή:

Η φράση του Μακρόν προκάλεσε σάλο και έγινε νούμερο ένα στο τουίτερ που δημιούργησε το hashtag #unteeshirtpourmacron (ένα μπλουζάκι για τον Μακρόν), ενώ πολίτες έγραφαν στα μπλουζάκια τους ύβρεις για τον υπουργό Οικονομίας.

Τι έπαθε ο γάλλος υπουργός Εμανουέλ Μακρόν όταν βγήκε στο δρόμο να συναντήσει πολίτες [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 5

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο Μακρόν πήγε στην περιοχή Καμάργκ, μπήκε σε βάρκα, ψάρεψε χέλια, συνομίλησε με κατοίκους (πάλι άκουσε τα ίδια για τα κοστούμια του των 3.000 ευρώ) ενώ δεκάδες κάμερες και εκατοντάδες φωτογράφοι τον ακολουθούσαν.

Τι έπαθε ο γάλλος υπουργός Εμανουέλ Μακρόν όταν βγήκε στο δρόμο να συναντήσει πολίτες [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακρον πόρτα πόρτα μπλουζάκι κοστούμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ