Σουβλάκι κοτόπουλο, μαριναρισμένο

Το ελαφρύτερο φαγητό για καλοκαίρι. Σας προτείνω μια μαρινάδα που γίνεται στη στιγμή και νοστιμίζει ιδιαίτερα.


Για να διευκολύνω και όσους βιάζονται, το σουβλάκι κοτόπουλο μπορεί να ψηθεί και στο τηγάνι, με τον παρακάτω τρόπο.


Υλικά

  • 3 φιλέτα κοτόπουλο, βιολογικό
  • 1 γιαούρτι 
  • 1 λεμόνι
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • Λίγο τσίλι, ή μπούκοβο, ό,τι έχετε
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ντοματίνια, προαιρετικά


Εκτέλεση

  • Κρατήστε ξύσμα από το λεμόνι
  • Στίψτε το λεμόνι σε ένα μπολ
  • Προσθέστε το γιαούρτι, το ξύσμα, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι
  • Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους για σουβλάκι και βάλτε το μέσα στο μπολ
  • Ανακατέψτε και αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 20 λεπτά τουλάχιστον
  • Χωρίς να διώξετε την μαρινάδα βάλτε το κοτόπουλο σε σουβλάκια
  • Ενδιαμέσως μπορείτε να βάλετε φετούλες λεμόνι ή και ντομάτα, αν υπάρχει
  • Ψήστε σε μπάρμπεκιου, αν υπάρχει, ή σε τηγάνι με το ελαιόλαδο
  • Σερβίρετε το σουβλάκι με ταμπουλέ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ