Απειλεί η Ρωσία να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους στις πύλες της ΕΕ - iefimerida.gr

Απειλεί η Ρωσία να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους στις πύλες της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απειλεί ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, να τοποθετήσει πυρηνικούς πυραύλους Ισκαντέρ στο Καλίνινγκραντ, στις πύλες της ΕΕ, εαν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να αναπτύσσουν την αντιπυραυλική ασπίδα τους στην Ευρώπη.

«Αν τα άλλα μέτρα δεν είναι επαρκή, η Ρωσική Ομοσπονδία θα αναπτύξει στα δυτικά και τα νότια της χώρας σύγχρονα επιθετικά συστήματα, τα οποία θα μπορούν να εγγυηθούν την καταστροφή των ευρωπαϊκών εγκαταστάσεων της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ. Ένα από τα μέτρα θα είναι η ανάπτυξη μιας συστοιχίας πυραύλων Ισκαντέρ στην περιοχή του Καλίνινγκραντ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ.

Όπως είναι γνωστό οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αναπτύξουν μια αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη ως το 2020, αναφέροντας ότι είναι απαραίτητη για τυχόν ενδεχόμενες επιθέσεις από χώρες όπως το Ιράν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ