Αιχμές της κυβέρνησης εναντίον της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ - iefimerida.gr

Αιχμές της κυβέρνησης εναντίον της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

 (φωτογραφία: Νίκος Αρβανιτίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κριτική στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η οποία δήλωσε την ανησυχία της για τις συνθήκες στους νέους χώρους φιλοξενίας προσφύγων, ασκεί με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, το Συντονιστικό, η Υπατη Αρμοστεία λαμβάνει σημαντική χρηματοδότηση «όχι για να απευθύνει εκκλήσεις για τον "άμεσο εντοπισμό και την δημιουργία νέων χώρων ανάλογα με τις ανάγκες", αλλά για να τους δημιουργεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση».

«Χαιρετίζουμε την έκφραση ανησυχίας από μέρους της Ύπατης Αρμοστείας», συνεχίζει, «αλλά πρωτίστως αναμένουμε συγκεκριμένες και συνολικές προτάσεις, που θα λάβει και την ευθύνη υλοποίησής τους».

Επίσης, το συντονιστικό παραδέχεται ότι οι ελλείψεις στα έκτακτα κέντρα φιλοξενίας και η ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών και των λειτουργιών τους, αποτελούν κοινό τόπο και αναγνωρίζονται από τις ελληνικές αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ