Οπλοστάσιο σε σπίτι 55χρονου στις Σέρρες -Χειροβομβίδες, πυροβόλα και αεροβόλα όπλα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οπλοστάσιο σε σπίτι 55χρονου στις Σέρρες -Χειροβομβίδες, πυροβόλα και αεροβόλα όπλα [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΛ.ΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπλοστάσιο κατηγορείται ότι διατηρούσε 55χρονος από τις Σέρρες, που συνελήφθη ύστερα από αστυνομική επιχείρηση.

Στην κατοχή του βρέθηκαν πιστόλια, περίστροφα και κυνηγετικά όπλα, όπως επίσης χειροβομβίδες, φυσίγγια, πυρίτιδα, αναγομωτές κ.ά.

Οπλοστάσιο σε σπίτι 55χρονου στις Σέρρες -Χειροβομβίδες, πυροβόλα και αεροβόλα όπλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών και φωτοβολίδων, αλλά και περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, αφού φέρεται ότι κατείχε επίσης 11 αρχαία νομίσματα.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς δεν έχει ποινικό παρελθόν, ενώ κατά την εξέταση του από αστυνομικούς φέρεται να είπε ότι πολλά από τα όπλα είναι οικογενειακά κειμήλια και πως ο ίδιος είναι συλλέκτης.

Οπλοστάσιο σε σπίτι 55χρονου στις Σέρρες -Χειροβομβίδες, πυροβόλα και αεροβόλα όπλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, στο σπίτι της μητέρας του και στη μάντρα αυτοκινήτων που διατηρεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής: δύο χειροβομβίδες, πέντε πυροβόλα όπλα, ένα πολεμικό τυφέκιο με ξιφολόγχη, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο τυφέκιο και τρία αεροβόλα πιστόλια, εννιά όπλα κρότου, 13 γεμιστήρες, 14 θήκες όπλων, καθώς και εξαρτήματα και παρελκόμενα όπλων.

Οπλοστάσιο σε σπίτι 55χρονου στις Σέρρες -Χειροβομβίδες, πυροβόλα και αεροβόλα όπλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Εξάλλου, οι αστυνομικοί εντόπισαν πέντε εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, ένα κιλό και 140 γραμμάρια πυρίτιδας, 1.435 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 799 φυσίγγια κρότου - αερίου, 300 καψύλλια πιστολιού κρότου, 2.685 κενά φυσίγγια, 680 καψύλλια αναγόμωσης, εννιά συσκευασίες με σκάγια συνολικού βάρους πάνω από έξι κιλά, τρεις αυτοσχέδιους αναγομωτές φυσιγγίων, τέσσερις αμπούλες αερίου, διάφορες συσκευασίες με φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, κροτίδες και παιδικά αθύρματα, 12 μαχαίρια, ένα φορητό πομποδέκτη με φορτιστή και 11 νομίσματα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων.

Ο οπλισμός που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στην υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σέρρες οπλοστάσιο χειροβομβίδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ