Ιλεάνα Τούντα: Μία έκθεση-διάλογος μεταξύ Αυστραλών και Ελλήνων καλλιτεχνών[εικόνες] - iefimerida.gr

Ιλεάνα Τούντα: Μία έκθεση-διάλογος μεταξύ Αυστραλών και Ελλήνων καλλιτεχνών[εικόνες]

SPIRITUAL MATERIALISM
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τέχνη ενώνει τους λαούς.

Με σύνθημα τα λόγια του Γιώργου Λάππα «Ιδανικά, θα έπρεπε να τραγουδάμε για την τέχνη, μαζί με κάποιον άλλο...», το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα παρουσιάζει 8 Αβορίγινες, ιθαγενείς, Αυστραλούς και 8 σύγχρονους Ελλήνες καλλιτέχνες σε επιμέλεια Δημήτρη Αντωνίτση.

Ιλεάνα Τούντα: Μία έκθεση-διάλογος μεταξύ Αυστραλών και Ελλήνων καλλιτεχνών[εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ενας διάλογος έργων τέχνης, για την επιμέλεια του οποίου χρειάστηκε να δημιουργηθεί ένας νοητός χώρος για εσωτερική ανάπτυξη και πνευματική υπέρβαση, το ισοδύναμο μιας προσευχής, όπως σημειώνει ο Δημήτρης Αντωνίτσης. «Αυτό χρειάζεται τώρα ο κόσμος της τέχνης, χώρο για να παρατηρήσουμε τον συνάνθρωπό μας, την ψυχή μας, και τις τόσες διαφορετικές φωνές».

Ιλεάνα Τούντα: Μία έκθεση-διάλογος μεταξύ Αυστραλών και Ελλήνων καλλιτεχνών[εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σε κείμενο του για την έκθεση ο Δημήτρης Αντωνίτσης σημειώνει. «Το να ακολουθείς πιστά το πνευματικό μονοπάτι είναι μια πολύ λεπτή διαδικασία, ακριβώς όπως είναι και το να απολαμβάνεις την καθημερινότητα. Με κάποιο τρόπο, ορισμένοι Έλληνες καλλιτέχνες φαίνεται να γνωρίζουν τις διαδρομές που οδηγούν στο κάλπικο και στην (αυτό-)εξαπάτηση. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο, είναι όλοι αληθινοί φάροι θάρρους και πίστης, πέρα από τα εξειδικευμένα ταλέντα τους. Ίσως αυτό να είναι το αποτέλεσμα μερικών μπερδεμένων καλωδίων στο πίσω μέρος του εγκεφάλου τους ή ίσως είναι το αποτέλεσμα μιας ηλιόλουστης παιδικής ηλικίας, ποιος μπορεί να ξέρει... Η τέχνη είναι οδηγός της δημιουργίας και της πίστης στην αδιάκοπη ζύμωση ζωής και θανάτου.
Αυτό ακριβώς είναι το κοινό στοιχείο με τις ζωοποιούς διεργασίες των Αβοριγίνων Αυστραλών των νησιών Tiwi. Η δημιουργία της τέχνης τους βοηθά να μεταμορφώσουν και να αξιοποιήσουν αυτό που ήδη υπάρχει μέσα τους».

Ιλεάνα Τούντα: Μία έκθεση-διάλογος μεταξύ Αυστραλών και Ελλήνων καλλιτεχνών[εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η έκθεση SPIRITUAL MATERIALISM θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Νίκος Αλεξίου, Δημήτρης Αντωνίτσης, Ευγενία Αποστόλου, Κωνσταντίνος Λαδιανός, Ιωάννης Καρδαμάτης, Γιώργος Λάππας, Χρήστος Ραυτόπουλος, Ανώνυμος, Carol Puruntatameri, Paulina Puruntatameri, Jacqueline Puruntatameri, Cornelia Tipuamantumirri, Susan Wanji Wanji, Jane Margaret Tipuamantumirri, Karina Coombes, Miriam Stasi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ