FAZ: Ο Σόιμπλε μεταθέτει τα βάρη των πολιτών για το μέλλον -Και τα μεγεθύνει

Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πέτυχε τον διαπραγματευτικό του στόχο στο πρόσφατο Eurogroup.

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας και αναμεταδίδει η Deutsche Welle, «με τους χειρισμούς του γερμανού υπουργού Οικονομικών το Eurogroup ΄φρέναρε' το ΔΝΤ και μετέθεσε άλλη μια φορά το αίτημά του για αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους για το διάστημα μετά τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές. Ο υπολογισμός του Σόιμπλε να κρατήσει εκτός προεκλογικού αγώνα τη διαμάχη αυτή φαίνεται να επιτυγχάνεται και το γερμανικό κοινοβούλιο φαίνεται να υποκύπτει».

Ο Γερμανός σχολιαστής συμφωνεί με την επιχειρηματολογία του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος και υπογραμμίζει: «Το ΔΝΤ επιχειρηματολογεί δικαίως ότι η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να αποκατασταθεί μόνο εφόσον υπάρξουν ευρείες ελαφρύνσεις εκ μέρους των ευρωπαίων δανειστών. Το αν ονομάζει κανείς αυτές τις ελαφρύνσεις κούρεμα χρέους ή όχι είναι αδιάφορο. Με τους χειρισμούς του Σόιμπλε το Eurogroup αγνοεί αυτή τη διαπίστωση. Ο Γερμανός υπουργός εμφανίζεται ως συνήγορος των φορολογουμένων. Στην πραγματικότητα μεταθέτει απλά τα βάρη τους στο μέλλον – και τα μεγεθύνει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ