Εκπληκτικό βίντεο: 3D περιήγηση στον τάφο του Αριστοτέλη - iefimerida.gr

Εκπληκτικό βίντεο: 3D περιήγηση στον τάφο του Αριστοτέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πιο σπουδαίο εύρημα από την ανασκαφική έρευνα που ξεκίνησε το 1990 στα αρχαία Στάγειρα, ο τάφος του Αριστοτέλη, ανακοινώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου «Αριστοτέλης 2.400 χρόνια».

Οι πολυετείς έρευνες αφήνουν ελάχιστες αμφιβολίες για το εξαιρετικής σημασίας ταφικό μνημείο. Τόσο τα ανασκαφικά δεδομένα όσο και οι παλιές γραμματειακές πηγές συγκλίνουν στην άποψη ότι το αψιδωτό οικοδόμημα και ο βωμός σε μαρμαροθετημένο δάπεδο των ελληνιστικών χρόνων που αποκάλυψαν οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη, δεν μπορεί παρά να ήταν ο τάφος και το ηρώο του Αριστοτέλη.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον διδάκτορα κλασσικής αρχαιολογίας, Κώστα Σισμανίδη, ο οποίος έχει κάνει τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων και ήταν επικεφαλής της ΙΣΤ΄ Εφορείας Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αριστοτέλης τάφος Ταφος Αριστοτέλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ