Γεροβασίλη: Χωρίς κόφτη και υπερταμείο δεν έκλεινε η αξιολόγηση - iefimerida.gr

Γεροβασίλη: Χωρίς κόφτη και υπερταμείο δεν έκλεινε η αξιολόγηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματική ότι «δεν υπάρχουν συμπληρωματικά μνημόνια και το έχουν διευκρινίσει όλοι οι αρμόδιοι» ήταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία εξήγησε ότι συνεχίζεται ένας διάλογος σε επίπεδο Euroworking Group για μία εβδομάδα για κάποια ζητήματα που εκκρεμούν.

Μιλώντας στον real fm για το αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη για το χρέος ή αν περίμενε μια πιο οριστική απόφαση, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «το τι περιμέναμε από το Εurogroup δεν απείχε από το αποτέλεσμα. Για το μακροπρόθεσμο υπήρχαν έντονα ζητήματα αντιπαράθεσης ΔΝΤ-Γερμανίας». Στο σημείο αυτό, είπε μάλιστα ότι η επιμονή του ΔΝΤ συμβάλλει θετικά στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.
Παραδέχτηκε δε, ότι «κόφτης και ταμείο ήταν υπέρ της αξιολόγησης, χωρίς τα οποία δεν έκλεινε» και συνέχισε λέγοντας ότι με «την επιμονή του ΔΝΤ και την επιθυμία των Ευρωπαίων να παραμείνει στο πρόγραμμα το ταμείο πήραμε κάποια θετικά πράγματα».

Τέλος, στάθηκε στο γεγονός ότι για την κυβέρνηση "ξεκινά ένας καινούργιος αγώνας δρόμου προκειμένου να βγούμε γρήγορα από το φαύλο κύκλο. Αν δεν περάσει η χώρα σε ανάπτυξη, προφανώς τα ζητήματα δεν θα έχουν λυθεί", είπε και προανήγγειλε ότι στο άμεσο διάστημα θα ξετυλιχτεί το πρώτο κομμάτι νομοθετικού έργου προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και θα έρθουν με προτεραιότητα μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όλγα Γεροβασίλη Euroworking Group
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ