Προβόπουλος: «Όχι άλλοι φόροι - Χτυπήστε τη φοροδιαφυγή» - iefimerida.gr

Προβόπουλος: «Όχι άλλοι φόροι - Χτυπήστε τη φοροδιαφυγή»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος κατέθεσε σήμερα στη Βουλή και το Υπουργικό Συμβούλιο την Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, στην οποία θα διατυπώνονται οι εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας για την πορεία της οικονομίας.

Ως «εθνικό καθήκον» χαρακτήρισε την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, παραλαμβάνοντας την Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2011, από το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

Ο κ. Προβόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι αποτελεί «διακύβευμα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», επισημαίνοντας ότι «η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου δίνει μια νέα ευκαιρία στην Ελλάδα, αλλά πιθανότατα και την τελευταία».

«Γι' αυτό, καθυστερήσεις, αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν τεθεί, θα πρέπει να μην επαναληφθούν", τόνισε και πρόσθεσε ότι "θα πρέπει να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας και, όχι μόνο για να καλύψουμε τους στόχους, αλλά να υπερκαλύψουμε ένα μέρος από το χαμένο έδαφος».

«Το διακύβευμα είναι πλέον πολύ μεγάλο. Είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και επομένως πιστεύω ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουμε κανένα δίλημμα. Πρέπει να πετύχουμε», κατέληξε, παραδίδοντας την Έκθεση του, ο Γιώργος Προβόπουλος.

Ο Διοικητής της Τ.τ.Ε. υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η αιχμή της πολιτικής για την αύξηση των εσόδων ―που είναι ασφαλώς απαραίτητη― πρέπει να είναι η σύλληψη της φοροδιαφυγής. «Περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων θα κατέληγε όχι μόνο να επιτείνει την ύφεση, αλλά και να οδηγήσει στο αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή μείωση αντί αύξησης των εσόδων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Στη λογική αυτή, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη μέριμνα στους ειλικρινείς φορολογουμένους, για τους οποίους, μέσω της απαραίτητης δημοσιονομικής εξυγίανσης, θα πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.

«Είναι απόλυτη ανάγκη να διασφαλίσουμε αυτό που επετεύχθη αυτά τα δύο χρόνια: τη μη χρεοκοπία της χώρας. Χρεοκοπία, η οποία θα οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή. Πρέπει, επίσης, να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση της τόσο σημαντικής συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Αυτό αποτελεί εθνικό καθήκον για όλους μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ