Δύο πατάτες με μπέικον, στο φούρνο

Ενα εύκολο και γευστικό πιάτο που δεν χρειάζεται συνοδεία: είναι υπέροχο μόνο του!

Υλικά

  • 2 μεγάλες πατάτες για φούρνο, Νάξου
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γραμμάρια μπέηκον
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • Αλάτι, ελαιόλαδο και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους
  • Κόψτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπέηκον
  • Σε βαθιά κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο, μαζί
  • Βάλτε τα κρεμμύδια να ασπρίσουν, για 3 λεπτά
  • Προσθέστε το σκόρδο και το μπέηκον, ανακατέψτε
  • Προσθέστε όλες τις πατάτες και ροδίστε για 5-7 λεπτά
  • Καλύψτε με 2 ποτηράκια νερό, αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε τα να βράσουν για 25 λεπτά
  • Σερβίρετε με φρέσκο θυμάρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ