fbpx Δύο πατάτες με μπέικον, στο φούρνο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Δύο πατάτες με μπέικον, στο φούρνο

Δύο πατάτες με μπέικον, στο φούρνο
25|05|2016 | 17:06

Ενα εύκολο και γευστικό πιάτο που δεν χρειάζεται συνοδεία: είναι υπέροχο μόνο του!

Υλικά

  • 2 μεγάλες πατάτες για φούρνο, Νάξου
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γραμμάρια μπέηκον
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • Αλάτι, ελαιόλαδο και πιπέρι

Δύο πατάτες με μπέικον, στο φούρνο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους
  • Κόψτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπέηκον
  • Σε βαθιά κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο, μαζί
  • Βάλτε τα κρεμμύδια να ασπρίσουν, για 3 λεπτά
  • Προσθέστε το σκόρδο και το μπέηκον, ανακατέψτε
  • Προσθέστε όλες τις πατάτες και ροδίστε για 5-7 λεπτά
  • Καλύψτε με 2 ποτηράκια νερό, αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε τα να βράσουν για 25 λεπτά
  • Σερβίρετε με φρέσκο θυμάρι
ΣΧΟΛΙΑ