Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Κρήτη ταρακούνησε το νησί - iefimerida.gr

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Κρήτη ταρακούνησε το νησί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταρακουνήθηκε η Κρήτη από σεισμό 5,5 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11:30 το πρωί.

Ο εγκέλαδος χτύπησε στη θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού, αλλά έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κρήτη. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές έως τώρα.

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Κρήτη ταρακούνησε το νησί | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν έντασης 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι η σεισμική δόνηση καταγράφηκε 12 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου Σητείας και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο, ενώ στην ανατολική Κρητη και στο Λασίθι η δόνηση ήταν εντονότερη και πολύς κόσμος βγήκε στους δρόμους.

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Κρήτη ταρακούνησε το νησί | iefimerida.gr 1
Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Κρήτη ταρακούνησε το νησί | iefimerida.gr 2

Επίσης, στην περιοχή της Ιεράπετρας, νωρίτερα, σημειώθηκαν δύο δονήσεις εντάσεως 3,7 Ρίχτερ, η πρώτη στις 02:26, σε απόσταση 53 χλμ νότια της Ιεράπετρας, με εστιακό βάθος 16 χιλιόμετρα και η δεύτερη έντασης 2,7 Ρίχτερ στις 03:25 με επίκεντρο 46 χλμ νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεισμός Κρήτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ